Stravinski za kraj Teatra u Filharmoniji

, AKTUELNO

Poslednji u nizu pozorišnih koncerata u okviru ciklusa „Teatar u Filharmoniji“, zakazan je za četvrtak, 25. maj, od 19h u Sali BGF. Filharmoničari će zajedno sa glumcima Tamarom Krcunović i Vladimirom Aleksićem, predstaviti stvaralaštvo Igora Stravinskog.

Pozorišno-muzičku priču o čuvenom kompozitoru dvadesetog veka, rediteljski je uobličila glumica Tamara Krcunović. Sa namerom da ostane što vernija praksi samog Stravinskog, njegovoj potrebi da ne izlaže svoju privatnost i želji da se njegove reči i misao ne izvrću, postavku materijala o Stravinskom zasnovala je na njegovim delima i zapisima koje je isključivo on sam ostavio za sobom.

Stravinski nije potcenjivao svoju publiku podilazeći joj, zbog čega i mi odbacujemo žutu štampu koja je spekulisala o njegovim avanturama sa Koko Šanel, a umesto toga Stravinskom prilazimo kao angažovanom umetniku koji je svoj život posvetio komponovanju“, rekla je Tamara.

Dok će glumci predstaviti ideje, motive i okolnosti u kojima je stvarao Stravinski, muzičari Beogradske filharmonije izvešće neke od najčuvenijih kompozicija kao što su Pulčinela i Priča o vojniku.

Pored priče o Stravinskom, “Teatar u Filharmoniji” je pružio novu perspektivu u uživanju i razumevanju dela velikih kompozitora kao što su Mocart, Čajkovski, Maler i Šuman.

Foto: Marko Đoković