Forum mladih za ODRŽIVI RAZVOJ – NewDiplo Centre #SDYAF #GlobalGoals #SDGs

, AKTUELNO

New Diplo Centre u saradnji sa Centrom za održivi razvoj Srbije Vas poziva da se prijavite na međunarodnu konferenciju Forum mladih za ODRŽIVI RAZVOJ 2017.

Forum mladih za ODRŽIVI RAZVOJ 2017 će se održati od 7. i 8. aprila 2017. godine u Beogradu u organizaciji Centra za održivi razvoj Srbije, NewDiplo Centra i Turističke organizacije Srbije. Mesto održavanja je Turistička organizacija Srbije. Učesnici će pored mladih iz Srbije biti i mladi iz Australije, SAD, Francuske, Nemačke, Grčke, Rusije, Indije, Indonezije, Kine, Slovačke, Omana, Dubaija, itd.

Kako održivi razvoj povezuje ekonomiju, ekologiju, socijalni razvoj i dobro upravljanje SDYAF je izvanredna prilika da kroz interaktivno učešće kroz panel diskusije, radionice i studije slučaja steknete nova znanja i razmenite iskustva sa mladim liderima iz celog sveta. Cilj je pokretanje inicijative #SDGs Action Hub, online kampanje mladih za aktivno uključenje u ostvarenje Globalnih ciljeva.

6 RAZLOGA ZAŠTO DA SE PRIJAVITE:

1.       Naučićete kako se gradi Digital Community i kako utiče na postizanje 17 ciljeva održivog razvoja

2.       Naučićete kako se pokreće i gradi socijalno preduzeće i kako utiče na poboljšanje položaja mladih kao glavne kategorije ciljeva održivog razvoja

3.       Naučićete šta je to zelena ekonomija i obnovljivih izvora energije – klimatske promene kao šansa za posao

4.       Upoznaćete se sa konceptom  Future Cities – mapiranje zelenih gradova

5.       Upoznaćete se sa konceptom održivog turizma – mapiranje zelenih festivala, najbolji primeri korišćenja potencijala kulturne baštine u cilju ekonomskog razvoja

6.       Povezaćete se sa mladim liderima iz sveta

7.       Predavači će biti lideri iz oblasti digitalnih inovacija, socijalnog preduzetništva, klimatskih promena, turizma, mobilnosti ljudi u 21. veku.

Prijave slati na office@newdiplo.org .  Broj mesta je ograničen!