Forum mladih EPUS traži nove članove

, KARIJERA

Ako imaš između 15 i 30 godina, zanima te aktivizam, omladinska politika i proces evropskih integracija, kao i to kako možeš da utičeš na svoju zajednicu i poboljšanje položaja mladih u društvu, onda nastavi da čitaš, jer je ovo konkurs za tebe!

Ko smo mi i šta radimo?

Forum mladih je programsko telo Evropskog pokreta u Srbiji, osnovano u cilju jačanja aktivizma mladih i promocije evropskih vrednosti i tekovina, u okviru procesa evropske integracije Republike Srbije. U svom radu Forum mladih se fokusira na komunikaciju sa mladima o važnosti procesa evropske integracije, evropskim vrednostima, politikama Evropske unije i aktuelnim temama u EU koje se tiču mladih i njihove sadašnjosti/budućnosti.

Pored toga, Forum mladih radi na podsticanju mladih za preduzimanje inicijativa radi aktivnog učešća u političkom životu, stvaralaštvu i održivom razvoju, podizanju svesti među donosiocima odluka o potrebama mladih i problemima sa kojima se najčešće susreću, kao i umrežavanju i jačanju saradnje i mobilnosti mladih u regionu i šire.  Članstvo u Forumu mladih je na volonterskoj bazi.

Evropski pokret u Srbiji ima višedecenijsko iskustvo u radu sa mladima. Tokom svog dosadašnjeg rada sprovodio je brojne projekte koji su za cilj imali pre svega unapređenje položaja mladih. U realizovanim projektima akcenat je posebno stavljan na neformalnu edukaciju i promovisanje i podsticanje mobilnosti i društvenog angažmana među mladima.

Šta je potrebno da bi bio/bila naš član/članica?

  1. Motivisanost za učenje i unapređenje svojih znanja i veština;
  2. Spremnost za omladinski aktivizam;
  3. Zainteresovanost za proces evropskih integracija i/ili omladinsku politiku;
  4. Izražena komunikativnost i timski duh.

Šta ti Forum mladih nudi?

  1. Upoznavanje sa radom organizacije civilnog društva;
  2. Usavršavanje znanja o procesu evropskih integracija, omladinskoj politici, aktivizmu i drugo;
  3. Jačanje kapaciteta za vršnjačku edukaciju, istraživački rad i rad na projektima;
  4. Učestvovanje na događajima i projektima Evropskog pokreta u Srbiji;
  5. Upoznavanje velikog broja mladih ljudi, kolega i mogućnost putovanja u i van Srbije.

Ukoliko smatraš da bi se uklopio/la u naš tim, popuni obrazac i očekuj naš odgovor. Svi kandidati će biti obavešteni o statusu aplikacije, a oni koji uđu u uži izbor biće pozvani na intervju nekoliko dana nakon zatvaranja konkursa.

Konkurs je otvoren od 15.oktobra do 4. novembra u 23:59 (po lokalnom vremenu). Srećno!