“eKapija” nagrađuje investiciju godine u Srbiji – Otvoren konkurs za nagradu “Aurea 2017”

, AKTUELNO

Poslovni portal “eKapija” objavio je konkurs za dodelu nagrade za investiciju godine u Srbiji “Aurea 2017”, koja se dodeljuje kompaniji koja je tokom prethodne kalendarske godine realizovala projekat koji se najbolje rangirao po tri kriterijuma: inovativnost/originalnost, društvena korisnost i finansijski potencijal.

Pozivamo sve kompanije koje su tokom 2016. godine realizovale projekat koji ispunjava kriterijume nagrade da se prijave –  konkurs za nominacije otvoren je do 3. marta.

Količina uloženih sredstava nije presudna već se projekti vrednuju na osnovu originalnosti inovacije koje su primenili, značaja koji imaju za okruženje, kao i potencijala da budu uspešni na tržištu. Ravnopravno učestvuju sve privredne grane i sve vrste projekata tako da nije bitno da li je kompanija implementirala novi proizvodni proces/tehnologiju, razvila ili primenila originalni softver, ponudila novi proizvod ili osmislila novi pristup tržištu.

Zdravko Lončar, direktor portala “eKapija” kaže da su stalne promene i inovacije ključ uspeha u poslovanju i da su vrednosti koje promoviše ova nagrada bitne za održivi privredni razvoj Srbije.

– Obično kod nas nagrade idu istaknutim pojedincima. Mi ovom nagradom, koja se uglavnom dodeljuje privrednim subjektima, slavimo dobru ideju, timski rad i odgovoran odnos prema društvu i sredini.  Želimo da pošaljemo poruku zajednici da je konstantna inovacija neophodna  kako bismo prevazišli barijeru nekonkurentnosti naše privrede, ali i da kažemo da se takođe isplati biti odgovoran – bilo da se to odnosi na očuvanje životne sredine ili doprinosi boljitku građana i zajednice kroz zapošljavanje, afirmaciju nerazvijenih područja itd – rekao je Lončar.

Urednički tim “eKapije” započeo je selekciju kandidata za nagradu, a zainteresovane kompanije mogu se prijaviti i same popunjavanjem formulara na stranici www.aurea.rs.

Nakon analize pristiglih prijava, projekti koji uđu u uži izbor takmičenja biće predstavljeni na portalima www.ekapija.com i www.aurea.rs, a o pobedniku će odlučiti stručni i nepristrasni žiri, dok će jedan glas dati čitaoci “eKapije” i posetioci portala aurea.rs, glasanjem putem interneta. Osim glavne nagrade biće uručena i dva specijalna priznanja – za inovativnost i društvenu korisnost.

Poslovni portal “eKapija” nagradu “Aurea” dodeljuje devetu godinu zaredom, u okviru svog opredeljenja ka društveno odgovornom poslovanju, bez finansijskog interesa, sa namerom da promoviše i podrži projekte značajne za održiv razvoj srpske privrede.

Za više informacija pogledajte sajt www.aurea.rs.

“eKapija” je vodeći poslovni portal u Srbiji i Bosni i Hercegovini koji pruža informacije o aktuelnim privrednim i ekonomskim dešavanjima u regionu jugoistočne Evrope. Osim pregleda najnovijih vesti i izveštaja iz zemlje i regiona, “eKapija” obezbeđuje i ekonomske analize, izveštaje sa berze, najave novih investicija, pregled najnovijih tendera i pobednika tendera, kao i sveobuhvatnu bazu, koja sada sadrži više od 130.000 privrednih i pravnih subjekata.

“eKapiji” je poverenje do sada ukazalo gotovo 20.000 korisnika sistema, što je uz čitanost od više od 60.000 dokumenata dnevno čini najuticajnijim internet portalom u regionu.

Za više informacija aurea@ekapija.com, 011/ 715 22 40