Aurea 2017 – U užem izboru za investiciju godine 8 projekata

, AKTUELNO

Beograd, 21. mart 2017. – Poslovni portal “eKapija” predstavio je finaliste nagrade za investiciju godine u Srbiji “Aurea 2017”, koja će početkom aprila biti dodeljena deveti put zaredom. U uži izbor za prestižno priznanje ušlo je 8 projekata koji su se najbolje rangirali po 3 kriterijuma: inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal. O izboru laureata odlučiće stručni žiri, a svoj glas mogu dati i posetioci sajta aurea.rs, glasanjem putem interneta koje je počelo danas.

Finalisti nagrade “Aurea 2017” su:  Agrisens – Softver za analizu podataka sa poljoprivrednih površina, Weiss Light – Prva srpska fabrika LED sijalica, PetroSOLAR – Inteligentni mobilijar na solarnu energiju, VisMedic – Internet platforma za telemedicinu, Elektrovat – Primena najbolje prakse u izgradnji MHE Beli kamen, OrganicNet – Društvena tržnica organske hrane, Hydrogen Technologies – Mašina za dekarbonizaciju SUS motora vodonikom i OnoBikes – Električni bicikl Archont.

Glasanje na zvaničnoj stranici nagrade trajaće do 30. marta, dok će konačnu odluku o dobitniku doneti stručni žiri. Osim glavne nagrade, “eKapija” će dodeliti i dva specijalna priznanja: za inovativnost i društvenu korisnost.

– Ove godine smo imali nešto manji broj velikih projekata, ali se kroz prijave vidi da u privredi postoji sve veće interesovanje za modernizaciju poljoprivrede, kao i sve veće prisustvo projekata iz IT industrije. To se na neki način poklapa i sa najvećim izvoznim potencijalima Srbije. Takođe, primećujemo sve veće prisustvo strartap projekata, koji nam daju nadu da u budućnosti možemo imati više preduzetništva i samoinicijative, što je izuzetno potrebno našoj ekonomiji. Pozivam čitaoce da se aktivno uključe, da glasanjem na sajtu aurea.rs pomognu žiriju oko odluke i podrže ove projekte, koje krasi inovativnost i odgovoran odnos prema okruženju i zajednici – rekao je direktor “eKapije” Zdravko Lončar.

Ko će od ovogodišnjih finalista poneti prestižno priznanje za investiciju godine biće poznato 5. aprila na svečanosti u beogradskom Aeroklubu.

Partner eKapije na projektu “Aurea 2017” je revizorska kuća KPMG.

Nagradu “Aurea” poslovni portal “eKapija” dodeljuje u okviru svog opredeljenja ka društveno odgovornom poslovanju, bez finansijskog interesa, sa namerom da promoviše i podrži projekte značajne za održiv razvoj srpske privrede. Direktna korist dobitnicima, ali i svim investicijama koje ulaze u uži izbor za nagradu je promocija, što se dalje materijalizuje kroz bolju vidljivost kod investitora, lakšu komunikaciju sa medijima, bankama, državnom upravom i drugim potencijalnim partnerima.

Inicijativa eKapije da nagradom “Aurea” podrži projekte dobre za održiv razvoj srpske privrede, rezultirala je od 2009. godine širokom medijskom promocijom za više od 70 inovatinih  kompanija i pojedinaca.

Za više informacija o nagradi pogledajte aurea.rs.