Future is Now: Digitalna transformacija

, AKTUELNO

Konferencija o modernim tehnologijama i praksama u poslovanju velikih kompanija pod nazivom Future is Now, održala se danas po prvi put na Ekonomskom fakultetu u Beogradu pod okriljem organizacije EKOF Media Group.

Na poslednjoj panel diskusiji Digitalna transformacija učesnici su bili:
Vojislav Lalić – Rukovodilac sektora naprednih digitalnih rešenja
Tatjana Lukić – Direktorka Microsoft Business Solutions
Ivana Višnjić – Finansijski direktor Belmedic-a
Ivan Vasić – IT direktor Delta Holding-a
Saša Mihajlović – Generalni direktor ENEL PS
Moderator: Nebojša Bjelotomić – Direktor SAGA

Digitalizacija pršute – digital u tradicionalnim industrijama

,,Kupovina knjige se nije razlikovala od kupovine pršute. Trebalo je pipnuti, omirisati, čuti preporuke prijatelja. Danas ne kupujemo samo knjigu, već nečiji utisak sa interneta’’ kaže Nebojša Bjelotomić.
,,Nismo ni sami očekivali toliki uticaj digitalnog u agrarnoj industriji. Danas traktori funkcionišu bez vozača, seme se dozira pomoću senzora koji određuju strukturu zemljišta. Projekte koje smo planirali za par godina u budućnosti pokrećemo danas’’ kaže Ivan Vasić.
,,Digitalna transformacija može nekome da spasi život’’ kaže Ivana Višnjić dok priča o prvoj Paper free bolnici u Skoplju.
,,Inovacije i tehnologija vam omogućavaju da napravite raskorak od karijere vašeg formalnog obrazovanja’’ kaže Tatjana Lukić.

From nine to whine – radno vreme u digitalu

,,U svakodnevnom životu i radu pravite izazove sebi, i drugima oko sebe, jer ti izazovi dovode do promena’’ izjavio je Saša Mihailović, on dodaje da je digitalizacija dovela do mobilnosti. Imamo slobodu da radimo kod kuće, ali nam u isto vreme produžava radni dan.
Nadovezujući se na promene u konceptu radnog vremena, i Višnjić smatra da treba iskoristiti tehnologiju, ali ne na uštrb života. Potrebno je napraviti ravnotežu između posla i privatnog života.
Future Is NOW predstavlja godišnji događaj čija je osnovna misija podsticanje inovativnosti, proaktivnosti i preduzetništva mladih kroz predstavljanje modernih tehnika i tehnologija koje imaju široku primenu u najvećim, najsavremenijim i najuspešnijim kompanijama u Srbiji, ali i onih koje će svoju primenu naći u bliskoj budućnosti.

Aleksandar Pešić