Uživo sa konferencije Future is Now

, AKTUELNO

Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, otvorena je danas druga po redu konferencija o preduzetništvu i digitalnoj transformaciji pod imenom Future is Now.

U organizaciji EKOF Media Group, na ovom događaju govornici su predstavnici top menadžmenta najvećih kompanija u Srbiji.

Na prvoj panel diskusiji: Korporativna kultura u uspešnim kompanijama i primeri savremenog talent menadžmenta govorili su:

– Direktor odeljenja za obuku i razvoj zaposlenih, Banka Intesa, Ana Minić

– HR menadžer PwC Srbija, Violeta Marinković

– Rukovodilac službe HR-a WinWin, Sara Stefanović

– HR menadžer MOL Serbia, Tamara Marjanović

– Specijalista HR-a, Antlantic Grupa, Jelena Perović

– Moderator je Miloš Čevizović, Predsednik i osnivač EKOF Media Group

Predsednik organizacije EKOF Media Group, i njen osnivač,  Miloš Čevizović, sugerisao je zašto je ona veoma značajna:

’’Većina mladih smatra da, dok se promene dešavaju, poslovanje u Srbiji ostaje u mestu. Da to nije tako, uveriće vas ova konferencija na kojoj ćete čuti primere iz prakse od vodećih menadžera iz najvećih kompanija u Srbiji. Na njoj ćete saznati sve moderne metode zapošljavanja, kako pokrenuti svoj biznis, moderne marketing metode kao i kako funkcionišu najsavremenije kompanije i još mnogo toga’’

Šta je to što treba da sadrži dobar CV kada apliciramo za praksu ili posao?

Anja Minić: “Jednostavnost, transparentnost i originalnost su važniji od samog sadržaja CVa. Nema grešaka na intervjuu, to je dvosmeran proces u kome je važno da budete motivisani za ono što radite i da znate zbog čega to radite, zbog čega ste završili vaš fakultet i odabrali određenu kompaniju. Jednostavne, skromne biografije ćemo sigurno izdvojiti pre nego da čitamo motivaciona pisma, i te kandidate ćemo pozvati na razgovor za posao. “

Tamara Marjanović: “Motivaciono pismo i CV jesu prvi utisak o vama, ono što vas prvo prikaže i može doneti odluku da li ćete se pojaviti na razgovoru za posao. Mladi ljudi u želji da se predstave najbolje što mogu, prikazuju sebe kao nekoga ko nisu, što se na intervjuima lako vidi i prepozna. Na razgovorima za posao se više ne postavljaju klasična pitanja koja su se nekada tradicionalno koristila, već se ide na pitanja o iskustvu i naučenim kompetencijama.”

Future is Now predstavlja godišnji dogadjaj čija je osnovna misija podsticanje inovativnosti, proaktivnosti i preduzetništva mladih kroz njihovo informisanje o aktuelnim tehnologijama i metodama u modernom okruženju najvećih kompanija u zemlji i regionu.

 

Marković Milica