Dioralop – modno iskustvo

, AKTUELNO

Nakon uspeha na londonskom, francuskom i američkom tržištu i pristustva u svetski poznatim multibrend radnjama kao što su Opening Ceremony i MK2UK, hrvatski brend DIORALOP se modno-multimedijalnom izložbom predstavio domaćoj sceni u okviru jubilarnog 40. Beogradskog Fashion Week-a, a u organizaciji Projekta O3ONE u saradnji sa online platformom SAMPLE. Otvaranje izložbe održano je u petak, 28. oktobra u 21h u novoj galeriji ПРОЗОР.

_djt7319-dioralop

U skladu sa galerijskim prostorom izložba je podeljena na 3 celine, a to su: skulpturalna prezentacija odeće, video prezentacija – prikazivanje kratkih modnih filmova i na kraju – pop up radnja u kojoj su izloženi limitirani komadi garderobe napravljeni posebno za ovu priliku. Ceo događaj upotpunila je muzika Johane B (Banda Panda)

 

Događaj su podržali: KAŠ pivo + Red Bull energy drink

_djt7381-dioralop

DIORALOP
Iza imena DIORALOP stoje Andreja Bistričić – diplomirala na Fakuletu za tekstil i Tehnologiju u Zagrebu, postdiplomske je završila na Central St. Martins koledžu, a potom radila staž u Alexander McQueen studiju i Maja Merlić, diplomirala na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, te osim mode trenutno radi i dizajn enterijera. Inspirisane subkulturom i Polaroid fotografijama Maja i Andreja stvaraju printove koje potom digitalno štampaju u Velikoj Britaniji. Ovi paterni stavljaju label DIORALOP među prve u regionu koji se modifikovanjem tekstila i posebnom vrstom štampe obraća publici i nudi nešto autentično. Na 32. Beogradskoj nedelji mode, 2012. godine, brend DIORALOP je samostalnom revijom predstavljao Hrvatsku u okviru regionalne modne platforme Zona 45.

 

Galerija
ПРОЗОР se nalazi u ulici Koče Popovića broj 9 u Beogradu, i u svojim prostorijama omogućava prezentovanje izložbi različitih karaktera – video produkcije, primenjene i likovne umetnosti, performansa, scenske umetnosti, održavanje mini koncerata, kao i pružanje podrške renomiranim brendovima. Broj 3 u nazivu stoji kao simbol za tri koncepta – ona je izlagački showroom, prodavnica umetnina i kreativnih predmeta za kuću, i na kraju – jedinstvena web platforma za art promociju. 

Izvor: PR

Fotografije: Đorđe Tomić