Belgrade Fashion Week: Revija Ateljea Igora Todorovića

, AKTUELNO

Nakon uspešnog otvaranja 40. Belgrade Fashion Week-a, serija izvanrednih revija se nastavlja. U Pozorištu na Terazijama održana revija Ateljea Igora Todorovića, koji nam se predstavio svojom najnovijom kolekcijom “Monogram”.

_djt4852-2

Atelje Igor Todorović u okviru jubilarne 40. nedelje mode predstavio se beogradskoj publici kolekcijom “Monogram”. Kolekcija je inspirisana značajem traga monograma u vosku koji je vekovima bio metaforična simbolika značaja pisama ili pisane reči koje su bile nekome upućivane. Baza inspiracije za ovu kolekciju, bila je upravo jedna modna prezentacija koja se simboličnim lomljenjem pečata nudi publici na sud.

_djt4738„Kolekcija predstavlja spoj grafike i mode, moje dve velike strasti. Pripreme su tekle dugo, ovo je možda jedna od revija koja me je najviše okupirala. Trudili smo se mnogo, istraživali smo i mogu reći da je svaka kreacija dobro promišljena”, objašnjava Igor Todorović i dodaje:

_djt4995-2

“Nikada nemam priliku da gledam spostvenu reviju, zato sada slušam utiske ljudi i mislim da su ljudi prepoznali ono što nam je bio cilj.”

_djt4782-2Todorović objašnjava da je simbolika logoa u savremenom smislu i svakodnevnom životu postala je estetika, a ne tipografsko rešenje. Otuda, kroz ovu kolekciju istraživana je forma, sadržaj, konstrukcija, monohromatska ekspresija kroz ono što je moda u očima autora, u njenoj primeni ili njenoj pojavi. Kroz svaki od modela provlači se monogram kao početna tačka crteža, ali i dekora. Slojevitost konstrukcijskih rešenja, prikazana je evolucija i trajanje, a kroz monohromatska rešenja odsustvo onoga što bi smo nazvali sezonom ili trendom.

_djt4841

“Ostavljajući trag u vremenu ostavljate i svoj modni monogram, uvek kao ličan i autentičan, upravo to je ono što je ukupna atmosfera ove kolekcije”, poručuje dizajner.

Poseban pečat reviji dala je Jelena Mladenović, nekadašnja manekenka koja je poslednja prošetala pistom u glamuroznoj beloj toaleti i time zatvorila ovaj modni događaj.

_djt5120-2Reviji su pristvovale brojne poznate ličnosti iz oblasti kulture, umetnosti i mode. Neke od njih su Marija Šerifović, Tanja Rađenović, Tatjana Vojtehovski, Lena Bogdanovič, Sanja Marinković, Ivan Bekjarev, Ašok Murti i drugi.

Izvor: PR

Fotografije: Đorđe Tomić