Boing Boing proglašena za najbolju predstavu festivala“Kulturica”

, AKTUELNO

Centar za razvoj ideja je po prvi put 18.10 u Teatru 78 organizovao festival “Kulturica”. Na festivalu su se takmičile tri beogradske škole, a prvo mesto je osvojila Prva beogradska gimnazija sa predstavom “Boing Boing”.

Drugo mesto je osvojila 12. beogradska gimnazija sa predstavom “Antigona”, dok se na trećem mestu našla gimnazija “Sveti Sava” sa svojom autorskom predstavom “ Moj način na moj način”.

Titulu najbolje glumice podelila je kompletna ženska postava predstave “Boing Boing” – Marija Damjanov, Teodora Rakić, Natalija Milenković i Kristina Kocić. Za najbolju mušku ulogu proglašen je Aleksa Šušić iz “Antigone”.

Naši poznati glumci Sergej Trifunović, Nina Grahovac, Dimitrije Ilić i Ivan Jevtović podržali su festival i odazvali se pozivu da budu žiri. Takođe, svim učesnicima su na kraju festivala uputili korisne savete sa željom da nastave da se bave glumom.

img_1075

Kako je festival humanitarnog karaktera, posetioci su mogli da učestvuju u akcijama za pomoć Aleksandru Novakoviću, “Knjigu neku za biblioteku?,” za osnovnu školu “Milan Rakić” iz Donje Toplice, kao i u prikupljanju plastičnih čepova u saradnji sa udruženjem “Čepom do osmeha”.

“Kulturicu” su podržali Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Beograd, Narodno pozorište u Beogradu, Jugoslovensko dramsko pozorište, Beogradsko dramsko pozorište, Dom omladine Beograda, Muzej istorije Jugoslavije, Zavod za udžbenike, Ministarstvo prosvete, “Prvi Koraci”, ” i Pozorište na Terazijama.

Kao jednu od nagrada, Prva beogradska gimnazija dobila je priliku da svoju predstavu “Boing boing” izvede još jednom 25.10 u Teatru 78 u 18h.

Ukoliko želite da saznate kako Bernard uspeva da organizuje svoj život sa njegove tri verenice, koje ne znaju jedna za drugu, obavezno ne propustite predstavu!

Ulaznice za predstavu su BESPLATNE, ali je obavezna rezervacija popunjavanjem ovog formulara, a jedna osoba može rezervisati najviše dve ulaznice.

Izvor: CRI