Promocija albuma prvenca beogradskog bend “Tomato”

, AKTUELNO, KULTURA

Našu mladu rok scenu dočekala je lepa vest. Autorski pop-rok sastav “Tomato” izbacio je prvi album “Sa zidova grada”, najavljen krajem prošle godine singlom “Švabica”. On će svoju promociju imati u Zemunskom klubu ”Fest” 16. marta, sa početkom od 20h.

Spot za pesmu “Švabica’’ možete naći na sledećem linku: www.youtube.com/watch?v=G1sQdvspxKw.

Ovaj nastup najavljuju spotom za pesmu “Put oko sveta” u režiji Milice Aleksić, jedne od 11 pesama koje se nalaze na albumu. U izradi spota učestvovali su i svi članovi, ali i prijatelji benda.

Pesmu možete poslušati na sledećem linku: www.youtube.com/watch?v=4GQQQDxwD4U

Bend postoji od 2021 godine, a njegovi članovi su : Matija Savković (Vokal i gitara), Tomislav Škobo (lead gitara), Aleksa Matejić (bas gitara), Nikola Timotijević (bubnjevi).

Pročitati i: Fest 51: Senke Karavađa – priča o umetnosti i buntovništvu

U nastavku smo proćaskali sa bendom o albumu, nastupu, muzici…

Kako biste opisali vaš bend i muziku kojom se bavite?

  • Tomato je spoj vrlo različitih ljudi i emocija koji su potekli iz dosta tvrđih žanrova i ujedinili se da zajedno prave romantične, ljubavne, pop-rok hitove. U početku smo bili dvojac (Tomislav i Matija), a krajem 2021. godine upotpunili smo priču kad su u bend došli Aleksa i Nikola.

A šta se krije iza “zidova grada”?

  • Album “Sa zidova grada” predstavlja ljubavne priče koje nekada vide svi, a nekada samo ti zidovi, i spoljašni i unutrašnji. Oni čuvaju tajne, primećuju skrivene poglede i podsećaju na stare ljubavi.

Ko je zadužen za muziku, a ko za tekstove pesama?

  • Tekstove pesama piše vokal Matija Savković, dok muziku i aranžman potpisuje ceo bend. Takođe, album je izbačen samostalno, a za produkciju je bio zadužen Nebojša Brdarić.

Šta možemo da očekujemo na koncertu, hoćete li svirati samo autorske pesme ili će biti još nekih iznenađenja?

  • Kako je ovo promocija albuma, sviraćemo pretežno naše pesme, sa par odabranih pesama iznenađenja. Dođite i saznajte o čemu je reč.

Izašao je prvi spot. Šta možemo očekivati od vas u budućnosti?

  • Bend vredno sprema pesme za sledeći album, ali trenutno smo fokusirani na koncert i promociju albuma. Što se albuma tiče, dostupan je na svim platformama, a ukoliko vas zanima više o bendu i našim budućim koncertima, aktivni smo na instagram profilu “Tomato bend”, kao i fejsbuk stranici.

Autorka: Teodora Škobo

Foto izvor: www.instagram.com/p/CpfWta4smeB/?hl=en