Iskaz slavi jubilej besplatnim koncertima u Pančevu!

, AKTUELNO

Popularni pančevački sastav „Iskaz” proslavlja deset godina od formiranja benda i objavljivanja prvog albuma. Stoga su povodom ovog jubileja 16. i 17. decembra pripremili besplatne rođendanske svirke u dvorani „Apolo” Doma omladine Pančevo od 22h.

Koncept svirki zamišljen je kao „Live žurka” u kojoj će dvorana biti pozornica za sve posetioce uz podršku VJ radova, trasova i catwalk-a. Ovo će biti prvi u nizu događaja ovakvog tipa koji „Iskaz” planira i za veće gradove u Srbiji.

Oba koncertna dana „Iskaz” će deliti mikrofone sa muzičarima koji su kroz zajedničke pesme i nastupe definisali deceniju svog stvaralaštva.

Za prvi koncert 16.12.2016. predviđeni su:

———————————————-

Goblini (instrumental sekcija)

Coyote (Remedy/ ex Eyesburn)

Grashoper

Triumph

Raid (Filter Crew)

TDA Crew (plesna grupa)

+Gosti iznenađenja

 

Za drugi koncert 17.12.2016. predviđeni su:

———————————————

Marčelo & Filter Crew

Mikri (Prti Bee Gee)

Bvana

Raid

TDA Crew (plesna grupa)

+Gosti iznenađenja

15555621_1265672820161376_1102449984_oViše informacija o koncertima: https://www.facebook.com/events/230196067404184/

„Iskaz” je žanrovski usemren na hip hop, fank, hard rok i slične pravce kroz koje izražava stihove bunta, poziva na buđenje, stavove čoveka. Muzika koju stvaraju je energična, pozitivna i sa mnogo emocija.

Sarađivali su sa brojnim muzičarima sa ovih prostora, među kojima su Marčelo, Elemental, Sunshine, Kojot i Eyesburn, Struka, Skaj Vikler, Bvana, Mikri…

Nastupali su na mnogobrojnim festivalima širom naše zemlje i regiona kao što su „Exit”, „LoveFest”, „Dev9t”, „Arsenal Fest”, „Mostar Summer Fest”, „Pannonian Challenge Fest” itd.

Postavu čine:  Zoran „Iskaz” Stefanov – MC, alfa i omega,  Vlada „Beatanga” Jovanović – DJ, Danilo „Ziontist” Parežanin – MC, Jovan Bukaćaš – bubnjevi, Marko Živković „Mara” – bas, Dragan Kašler „Duca” – gitara, Milica Mrdaković – violina, Bojana Račić – vokal, Predrag Niškanović – VJ i Marjan Vrhovac – VJ.

Objavili su četiri studijska albuma: „Natio” (2006.) „Teorija Haosa” (2008.), zatim „Eros” (2011.) i „Tanatos” (2014.) koji tematski sačinjavju celinu „Kritična Masa”. Singlom „Grizi Gazi” najavili su peti studijski album „Lavirinat”.

Svaki njihov koncert propraćen je fantastično-energičnim nastupom i nezaboravnim provodom. Zato ne propustite ovu najveću rođendansku žurku! Vidimo se u „Apolu”!

Do tada: „…Daj tu traku, daj mi taj ‘zon, daj taj bas da tresemo pod…” 😉

Ovim putem, redakcija online magazina za mlade „Youth NOW”, čestita jubilej gurpi „Iskaz”. Želimo im mnogo sreće i uspeha u daljoj karijeri.

 

Ivana Mandić

Fotografije: Iskaz