KARIJERNI PUT DUŠANA VLAHOVIĆA NAJBOLJEG IGRAČA SERIJA A

Do pre godinu dana, Dušan Vlahović  je bio samo dvadesetogodišnji mladi napadač, veoma perspektivan, sa jakim ambicijama i jasnim ciljevima. Niko nije mogao ni da zamisli da će Srbin postati jedan od najtraženijih i najplaćenijih napadača na svetu.

Vlahović počinje da se upoznaje sa loptom u školi fudbala Altina u Zemunu, a potom se priključuje ekipi OFK Beograd, gde provodi tri meseca. U februaru 2015. sa svojih 15. godina, potpisao je profesionalni ugovor sa Partizanom. Odmah sledeće godine debitovao je protiv svog bivšeg kluba, I tako se upisao kao najmlađi fudbaler u istoriji kluba.
Masovno saznanje za Vlahovićem kreće kada je na prvom derbiju postigao četiri gola. U Humskoj ostaje do 2017.godine, gde Partizan postaje nosilac duple krune.
Godinu dana kasnije, 2018. godine, sklopio je preliminarni ugovor sa Fjorentinom.

NAJVEĆI USPEH U LJUBIČASTOM DRESU

Od skromnog dečaka, do fenomenalnog lidera koji uvek teži da se usavršava. Od obećanja do najtraženijeg fudbalera na svetu. Dušan Vlahović.

Pročitaj i: Novak Đoković je zadao šah-mat Australiji


Sa svojih 22. godine postao je jedan od najboljih mladih napadača u evropskom fudbalu i za Fjorentinu postigao 41 gol u poslednja 62 nastupa.
A samo je prošle sezone postigao 17 golova u 21 nastupu u Seriji A, što ga čini najboljim strelcem lige. Sve ovo što je Srbin postigao za klub izvanredno je, s obzirom da Fjorentina nije naročito tim koji vodi na vrhu tabele, tako da dvostruka zasluga definitivno ide Dušanu.

Iako mu ugovor ističe 2023. godine mnogo se polemisalo oko njegovog transfera. Za njim su bili zainteresovani najveći klubovi poput Mančester sitija, Mančester junajteda, Totenhema, Arsenala I Barselone.

Pročitaj i: Piksi vratio magiju nacionalnom timu!


Ipak se Juventus izborio i stavio u prvi plan. Nakon višemesečnih spekulacija, Vlahović se ipak odlučio da naredni period provede u Torinu.
Njegov transfer iznosi 70.000.000 evra, što je nadmašio rekord koji je imao Luka Jović 2019.godine kada ga je kupio Real Madrid od Ajntrahta iz Frankfurta. Tako da slobodno možemo da kažemo da je Dušan najskuplji srpski fudbaler, kao i da se  nalazi na listi najplaćenijih transfera Juventusa, gde prvo mesto zauzima Kristijano Ronaldo.

Klub želi odmah da angažuje Dušana, tako da će u dresu Juventusa debitovati 6. februara protiv Verone.

Izvor: https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%94%D1%83%D1%88%D0%B0%D0%BD_%D0%92%D0%BB%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B

Foto izvor:  pinterest.com
                     pinterest.com

Autorka: Jovana Škorić