Sportski dan u studentskom domu “4. april”

, ZDRAVLJE I SPORT

Iako je pandemija korona virusa u potpunosti zaustavila studentski život u domovima širom Srbije, sport između domova je ipak pronašao način da bude odigran.

U studentskom domu “4. april”  održan je turnir u fudbalu između svih studentskih domova u Beogradu. Iako je za finalni dan bio predviđen simbolično 4. april kao dan studenata, loša vremenska prognoza je ipak uslovila organizatore da utakmice pomere za 5. april.

U prvoj polufinalnoj utakmici takmičile su se ekipe iz studentskog doma “4. april” i “Penezić”. Ekipa Aprila odnela je pobedu rezultatom 1:0 u veoma napetoj i do samog kraja neizvesnoj utakmici.

Drugi polufinalni meč obeležile su ekipe iz doma “Studenjak”, gde su svoje snage odmerili momci iz 3. i 4. bloka. U ovoj, takodje napetoj utakmici, za mesto u finalu izborio se 3. blok “Studenjaka” rezultatom 4:0.

Pročitajte i: Večiti derbi – od 1947. do danas

Mere donete radi sprečavanja širenja korona virusa podrazumevale su da se publika ne sme naći na tribinama, što ipak nije sprečilo studente Aprila da pronađu način i pruže podršku svojim igračima. Studenti su se okupili na terasama B bloka u domu, koje direktno gledaju na teren i navijali za svoj tim do samog kraja. Neretko se mogla čuti i pesma od Indire Radić “April”, koja je nezvanično postala himna ovog studentskog doma.

Sam početak finalne utakmice obećavao je fantastičnu atmosferu i dobru igru momaka. Obe ekipe su imale veliki broj neiskorišćenih šansi, dobrih taktika i napada. Publika iz Aprila je sa terasa konstantno navijala i bodrila svoje momke, ali u poslednjim minutima utakmice Studenjak je poveo rezultatom 1:0 i tu prednost održao do samog kraja. Obe ekipe su bile odlične I može se reći da su samo neke nijanse odlučile ko će biti osvajač zlata ove godine.

Treće mesto zauzela je ekipa iz doma “Penezić”.

Studenti Aprila, pomalo razočarani, ali svakako ponosni na svoje igrače iz doma, prisustvovali su uručivanju medalja i pehara.

Slavlje se sa terasa premestilo ispred studentskog doma, srebro se slavilo kao zlato, studenti su to veče iskoristili da se opuste i podsete se kako je sve to izgledalo pre pandemije korona virusa i sve to uz pesmu “April”.

Autor: Jelena Dobrić