Bojenje kao izvor mira

, LIFESTYLE

Sve više ljudi počelo je da boji, tačnije da koristi bojanke za odrasle. Zašto? Kako nikada nisam bila nadarena za crtanje, kupila sam jednu bojanku da smanjim nervozu tokom ispita, i mogu vam reći da je bila od koristi.

Ono što mi je definitivno pokazalo da je ovo dobra ideja jeste da je moja baba, koja ima 75 godina, i sama uzela da boji dok sam ja učila. Dok nije završila šta je planirala nije otišla kući. Odrasla je u selu gde deca nisu imala ni papir i olovku u školi, već su pisali po tablama. Sada, kada je ostarila, bojila je možda drugi put u svom životu. Bojenje ju je smirilo, nekome ko je posmatrao sa strane delovalo je kao da ju je vratilo u detinjstvo, učinilo da se barem na pola sata oseća bezbrižnom.

Zaista, ove bojanke su namenjene za smirivanje ljudi, za smanjenje anksioznosti, a usput i razvijanje kreativnosti i, pre svega, jako su zabavne. Jedna vrlo šarenolika anti-stres terapija.

Neke od njih imaju i citate na svakoj strani, možete da izaberete da li ćete da bojite životinje, cveće, ornamente, na vama je.

Posle dugog radnog vremena, svakodnevnog čačkanja telefona, gledanja televizora, kompjutera, dobro dođe malo bojenja da opustimo mozak.

Ako već niste kupili svoju bojanku, šta čekate?





Pripremila: Sanja Mitrović
Izvor naslovne fotografije: divithana.com