Kompanija Nordeus osniva fondaciju za podršku obrazovanju u Srbiji i postaje deo gejming kompanije Take-Two Interactive

, BIZNIS I FINANSIJE

Nordeus je uspešna srpska kompanija koja se bavi razvojem igara za mobilne telefone sa velikim ambicijama i posebnim fokusom na empatiju, koja predstavlja osnovu za ono što stvaraju. Milionima ljudi širom sveta omogućavaju da budu i osete se kao šampioni. Na sajtu kompanije istaknuto je i to da su ponosni na to odakle su. Nedavno su nam dali još jedan razlog da budemo ponosni na njihov uspeh.

Naime, kompanija Nordeus saopštila je 2. juna da je osnovala fondaciju sa početnim budžetom od 3 miliona dolara sa ciljem da podrži razvoj obrazovanja u Srbiji. Portal Netokracija.rs prenosi da će novoosnovana Fondacija Nordeus dodatno podržati razvoj kreativnosti i inovacija u školama fokusirajući se na kvalitet učenja i upotrebu digitalnih tehnologija.

Pored humanitarnih akcija, kompanija Nordeus je 2017. godine podržala i osnivanje Inicijative „Digitalna Srbija”, kao i osnivanje Srpske asocijacije industrije video igara (SGA). Obe organizacije su osnovane sa vizijom poboljšanja kvaliteta života i rada u Srbiji, ali i uticaja na razvoj interdisciplinarnog učenja i algoritamskog razmišljanja u našem obrazovnom sistemu, kroz projekte kao što su Master 4.0, uvođenje specijalizovanih IT odeljenja u srednjim školama i programiranja u osnovnim školama.

Pročitajte i: Pravilo 72 – kada će se udvostručiti investicija?

U saopštenju se navodi da će fondacija nastojati da podrži interdisciplinarni pristup obrazovanju koji decu stavlja u središte obrazovnog procesa. U saopštenju se navodi i da je budućnost Nordeusa uzbudljiva. Kako bi dugoročno bila u mogućnosti da podrži ambiciozne poslovne planove, ali i da još više podrži razvoj društva, Nordeus je saopštio da je kompanija akvizirana od strane jedne od najkreativnijih i najinovativnijih kompanja u industriji zabave i to po ceni od 378 miliona dolara. U pitanju je Take-Two Interactive – velika gejming holding kompanija koja u svom portfoliu ima naslove kao što su Grand Theft Auto, NBA 2K, Civilization i drugi.

Kako prenosi portal GamesIndustry.biz, Branko Milutinović je izjavio da postoji puno sličnosti i sinergije između Nordeus-a i kompanije Take-Two u pogledu fundamentalnh stvari u vezi sa industrijom igara za mobilne telefone. Branko je istakao i da su se do sada trudili da daju sve od sebe, kako sa strane obrazovanja, tako i u pogledu celokupnog ekosistema. Srećan je što mogu da doprinesu boljem obrazovanju u svojoj zemlji tako da deca u budućnosti mogu imati veće i bolje šanse da ostvare uspeh i na globalnom nivou iz svoje matične zemlje nego što su to oni imali kada su počinjali da grade svoje karijere.

Mi im želimo puno sreće i uspeha u daljim poslovnim poduhvatima koje planiraju da realizuju i omoguće mladim ljudima da stiču kvalitetna znanja zahvaljujući kojima mogu biti konkurentni na domaćem i svetskom tržištu.

Pripremila: Tijana Katić

Foto-izvor: fotografija preuzeta sa Facebook stranice kompanije Nordeus

Izvori:

https://www.gamesindustry.biz/articles/2021-06-02-take-two-enters-soccer-market-with-usd378m-nordeus-acquisition