Odbojkaši Ribnice osvajači Kupa Srbije

, ZDRAVLJE I SPORT

Odbojkaši Ribnice osvojili su Kup Srbije za sezonu 2020/2021. pobedom nad ekipom Radničkog iz Kragujevca, rezultatom 3:1 u setovima (25:22, 25:23, 24:26, 25:23). Finale Kupa odigrano je u hali sportova „Vlade Divacˮ u Vrnjačkoj Banji, bez prisustva publike.

Sam početak prvog seta utakmice obeležile su servis greške obe ekipe. U ekipi Radničkog kao efikasni igrači se mogu izdvojiti Hamzagić i tehničar Petrović. Ipak, Ubiparip i Delguidice su bili sigurni u napadu, kao i kapiten Todorović, što Kraljevčani koriste i ostvaruju prednost u poenima, pa i u setovima rezultatom 1:0.

Početak drugog seta obeležava serija od 5 poena za Radnički, nakon koje je Ribnica uspela da se vrati u meč i ostvari prednost. Razlika u poenima je do samog kraja seta bila minimalna i Ribnica osvaja rezultatom 25:23.

Iako je rezultat od 2:0 u setovima u korist Ribnice ukazivao da je utakmica skoro pa gotova, u treći set Ribnica je od samog starta krenula jako, što ju je dovelo do 7 poena prednosti. Međutim, u sportu je sve moguće i to je pokazala ekipa Radničkog, koja koristi svaku pruženu šansu i osvaja ovaj set rezultatom 24:26.

Četvrti, i u ovoj utakmici odlučujući set, do samog kraja je bio neizvestan. Uz minimalnu razliku u poenima i dve neiskorišćene set lopte od strane Ribnice, opravdano se očekivao ulazak u peti set. Ipak, ekipa iz Kraljeva se izborila za svoju drugu titulu osvajača Kupa.

Pročitaj i: YouthNOW Home Fitness

Milan Simojlović, trener Ribnice, nakon završetka utakmice rekao je da je ključ pobede vera svih momaka iz njegovog tima u ono što rade, dok je Dragan Kobiljski, trener Radničkog, istakao da je njegovom timu falilo hrabrosti i koncentracije u odlučujućim momentima.

Odbojkaški klub Ribnica iz Kraljeva već jednom je bio osvajač Kupa Srbije 1978. godine, a sada ponavlja taj istorijski uspeh. Odbojkaši ove ekipe do pobede su došli u dresovima na kojima su stajali likovi igrača koji su pre 43 godine osvojili Kup SFRJ u Novom Sadu.

Na ovogodišnjem Kupu, za ekipu Ribnice iz Kraljeva nastupali su: Stefanović (bloker), Todorović (primač), Vukmirović (primač), Rudić (dizač), Bićanin (dizač), Ubiparip (primač), Veselinović (primač), Petrašinović (bloker), Ratković, Krsteski, Gajović (bloker), Delgudis (korektor) i Živanović (dizač).

U protivničkoj ekipi Radničkog igrali su: Milutinović (bloker), Antić (tehničar), Goić (bloker), Vidović (primač), Lopar (bloker), Radević (bloker), Petrović (tehničar), Ivanković, Matić (korektor), Dukić (primač), Pantović (libero), Kone (primač), Hamzagić (korektor) i Ristić (primač).

Autor: Jelena Dobrić

Foto-izvor: 24sedam.rs