Šta za sada znamo o Madoninom autobiografskom filmu

, KULTURA

Magazin Vulture je 8. avgusta objavio dobru vest za sve fanove pop pevačice Madone. „Kraljica popa“ će režirati autobiografski film koji uskoro kreće u produkciju, objavio je najveći američki filmski studio „Comcast Corp’s Universal Pictures“. Madona je 11. septembra na svom Instagram profilu objavila video u kome smo njih dve mogle da vidimo u pevačicinom domu, uz propratni tekst: 

„Kada ste zbog povreda zatočeni u kući, šta vam preostaje da uradite? Pa, naravno, da napišete scenario sa DijabloKodi. Film će se fokusirati na moj položaj kao ženskog izvođača u industriji kojom rukovode muškarci, ali i sve značajne trenutke u mojoj karijeri.“

Madona je takođe otkrila na svom Instagram profilu da će producentkinja biti Ejmi Paskal, koja je za najprestižniju svetsku filmsku nagradu Oskar bila nominovana čak tri puta. Ne treba zaboraviti da je ona nedavno ostvarila veliki uspeh sa filmovima Doušnik i Male žene, tako da možemo da očekujemo da će se potruditi i da biografski film o Madoni bude na najvišem nivou.

Foto izvor: dailymail.co.uk

Izvršni producenti filma biće Sara Zambreno i Madonin dugogodišnji menadžer Gaj Osiri. Prva verzija scenarija je napisana i ima 107 strana, što znači da će film trajati oko dva sata. U njemu će biti prikazan Madonin proces pisanja hita Like a prayer, pesme koja je svojevremeno izazvala velike kontroverze, zahvaljujući kojima je pevačica ostala bez sponzorskog ugovora sa kompanijom Pepsi. Ljubitelji pesme Vogue će moći da vide scene u kojima Madona sa plesačima Hoze Gutierezom Ekstravagancom i Luisom Ekstravagancom vežba prepoznatljivu koreografiju iz spota.

„Želja mi je da prenesem neverovatno putovanje na koje me život odveo kao umetnicu, muzičarku, plesačicu i ljudsko biće koje pokušava pronaći svoje mesto u svetu. U fokusu filma će biti muzika, muzika koja me terala napred i umetnost koja me održala u životu. Toliko je neispričanih, inspirativnih priča i ko bi ih bolje ispričao od mene same. Želim da podelim uzbudljivu vožnju svog života sopstvenim glasom i vlastitom vizijom“, najavila je Madona svoj biografski film.

Nažalost, još uvek se ne zna kojoj glumici će pripasti čast da na velikom platnu odigra upravo Madonu. To, međutim, nije sprečilo fanove da iznesu svoje predloge. Njihov favorit je za sada Džulija Garner, koju smo mogli da gledamo u seriji Ozark i filmu Asistent. Oni smatraju da ona najviše liči na Madonu od svih mladih glumica. Postoje indicije da bi autori filma mogli da poslušaju fanove i ulogu dodele upravo Džuliji.

Datum izlaska filma će takođe biti naknadno najavljen, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i stanje globalne zdravstvene krize uzrokovane koronavirusom. Ono što je sigurno je da će film biti prepun događaja i priča koje su formirale današnju pop-kulturu.

Kada govorimo o bogatoj karijeri američke pop legende, ne bi trebalo zanemariti ni činjenicu da je Madona dosad u svetu prodala više od 335 miliona albuma, a proglašena je i solo izvođačem s najvećom zaradom od koncertnih turneja.

U svojoj karijeri osvojila je 225 prestižnih nagrada i gotovo pet hiljada naslovnica u prestižnim svetskim časopisima.

Tokom pedeset godina duge karijere glumila je u filmovima „Evita“, a za glavnu je ulogu nagrađena Zlatnim globusom za najbolju glumicu, „Njihova liga“, „Očajnički tražeći Susan“, a godine 2011. režirala je istorijsku  dramu „W/E“, priču o britanskom kralju Edvardu VIII i njegovoj izabranici Volis Simpson.

Zanimljivo je da se Madona već isprobala u filmskim vodama i to ne samo kao glumica. Režirala je i producirala i dokumentarni film „I Am Because We Are“ o deci u Malaviju. „Truth or Dare“, je dokumentarni film o Madoninom životu koji je bio najgledaniji muzički dokumentarac od njegove objave 1991. pa sve do 2002. godine.


Pročitajte i: TOP 6 “raspevanih filmova” sa zanimljivom tematikom


Pripremila: Aleksandra Petković
Izvori: citymagazine.rs, rs.n1info.com
Foto izvor: independent.co.uk