U bioskopima: film Tenet zaradio “samo” 20 miliona dolara?

, KULTURA
Video izvor: m.cdm.me

Nakon višemesečnog odlaganja zbog pandemije koronavirusa, prvi holivudski blokbaster u poslednjih šest meseci, SF film “Tenet” Kristofera Nolana konačno je premijerno prikazan i u bioskopima Severne Amerike, nedelju dana kasnije nego na međunarodnom tržištu.

Po podacima kompanije za analizu prihoda od prodaje karata, Exibitor Relations, tokom vikenda je u SAD zaradio oko 20 miliona dolara.

U uobičajenim okolnostima taj iznos bio bi zabrinjavajući za distributera filma, kompaniju Warner Bros, ali s obzirom na produkcijski budžet od 200 miliona dolara i ostale okolnosti radi se o vrlo dobrim brojkama, naročito ako se uzme u obzir da je trenutno otvoreno samo 65 odsto američkih bioskopskih dvorana i da su otvoreni bioskopi broj gledalaca na projekciji ograničili na 25 do 40 odsto maksimalnog kapaciteta.

“Doslovno nema konteksta za poređenje ovakvih rezultata u vrijeme pandemije s bilo kakvom drugom situacijom. Ovo je presedan i svaka poređenja sa svijetom prije pandemije nepravedna je i neutemeljena”, piše u saopštenju za javnost Warner Brosa.

Po pisanju Hollywood Reportera, film je na međunarodnom tržištu od početka prikazivanja zaradio 150 miliona dolara, a samo u Kini proteklog vikenda gotovo 30 miliona dolara.

Glavne uloge u “Tenetu” igraju Džon Dejvid Vašington i Robert Patinson, a sniman je u sedam država.

Za razliku od Warner Brosa, Disney je je svoj blokbaster “Mulan” preusmjerio na platforme, a premijera posljednjeg filma o Džejmsu Bondu “Nema vremena za umiranje”, koji bi u bioskope trebao da stigne u aprilu, odložena je za novembar.

Tenet je na repertoaru biosopa Cineplexx Delta City do 16. septambra.

Pročitajte i: Za par dana slušamo nove pesme Bajage i Instruktora

Izvor: m.cdm.me

Foto izvor: theverge.com