Za par dana slušamo nove pesme Bajage i Instruktora

, KULTURA

Nov, 13. studijski album Bajage i „Instruktora“, „Ovaj svet se menja“, sa devet pesama, pojaviće se u prodaji 14. septembra. Kao i prethodno izdanje „U sali lom“, zajednički ga objavljuju dve najveće diskografske kuće u regionu, PGP RTS i „Kroacia rekords“.

Momčilo Bajagić, Žika Milenković, Miroslav Cvetković, Saša Lokner, Čeda Macura i Marko Nježić Kića iskoristili su koncertnu pauzu uzrokovanu pandemijom kovida-19 i snimili izdanje gde većinu materijala čine pesme koje je Bajaga ranije pisao za druge izvođače, ili za film, pozorište i TV.

Foto izvor: rts.rs

Tako su nove verzije dobili hitovi Zdravka Čolića Tvoje oči i Moja draga, pa Ja sam se ložio na tebe, koju je Bajaga napisao još kao član „Riblje čorbe“, Ni na nebu ni na zemlji – naslovna pesma iz istoimenog filma, tema iz serije Otvorena vrata, kao i Mladost iz predstave Ženidba i udadba, sa izmenjenim tekstom, gde će spominjanje Arsena Dedića, zasigurno, izazvati posebne emocije.

Uz naslovnu pesmu, koja otvara album i za koju će uskoro biti snimljen prvi spot, tu su još dve numere nastale ove godine, obe vezane za film Hotel Beograd. Publici je već dobro poznata Darja, sa Milošem Bikovićem, a pesma Kako se to naziva čuje se u odjavnoj špici ovog ostvarenja.

Na albumu gostuju i frontmen benda „Iri Ef-Em“ Vukašin Marković (trombon, vokal), Vladimir Čukić (bas), Marko Kuzmanović (bubnjevi), Nenad Petrović (saksofon), Radoje Raća Milutinović (balalajka) i Zoran Alvirović Kina (akustična gitara).

Album je sniman, kao i prethodni, u „Studiju O“ Olivera Jovanovića, a bend je nastavio saradnju i sa čuvenim producentom Sašom Habićem. Omot, za koji je zaslužan takođe Vukašin Marković, koncipiran je tako da izgleda kao stranice pasoša.

Foto izvor: rts.rs

„Naš menadžer Gane Pecikoza stalno nam je predlagao da snimimo ovako nešto. Nikada nisam pevao Ja sam se ložio na tebe, Moja draga, Tvoje oči, ljudi dosta vole pesmu iz Otvorenih vrata… Za vreme korone smo se, uglavnom, bavili otkazivanjem koncerata, ukapirali smo da jedino može da nas izvadi to da sednemo i nešto radimo. Pripremali smo album dva meseca, bili mesec dana u studiju, i mislim da smo na dobar način iskoristili ovo mrtvo vreme“, kaže Bajaga.

Promocija albuma će se odvijati u skladu sa situacijom vezano za kovid-19. Za sada, jedini zakazan koncert je, nevezan za novo izdanje, sa horom i orkestrom, pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića, 13. septembra na ARM stadionu u Skoplju.

„Tu bi moglo da stane 10.000 ljudi, ali u prodaji je između 1.500 i 2.000 ulaznica. Svi u publici će biti sa maskama. To je naš prvi koncert posle nastupa 7. marta u Osijeku. U Skoplju sviramo sa makedonskim orkestrom i horom“, ističe Bajaga.

Pročitajte i: Da li ćemo samo u boksovima moći da pratimo koncerte?

Izvor: rts.rs

Foto izvor: tickets.rs