Aplikacije za dodatnu zaštitu telefona

, IT

Čini se da sistem zaštite telefona nikad nije bio potrebniji no u današnje vreme. Android i  iOS sistemi svakako vode računa o sigurnosti i zaštiti njihovih korisnika, ali dodatan oprez nije na odmet. U nastavku ćemo vam ponuditi nekoliko aplikacija koje odmah možete instalirati ukoliko smatrate da vam je neophodna dodatna zaštita.

Jumbo

Aplikacija Jumbo služi kao pomoćnik kada je u pitanju privatnost društvenih mreža. Može vam pomoći da zaključate društvene naloge i koristi princip direktnog povezivanja sa vašim nalozima i tad kreće da obavlja svoj posao. Naime, aplikacija vam automatski briše stare tvitove, sprečava Google da prikuplja mnoštvo informacija o vama, ograničava prilagođavanje oglasa na Facebook-u i slično. Korisno, zar ne?

GlassWire

GlassWire pazi na upotrebu podataka aplikacija, tj. ona vam omogućava da vidite koje od aplikacija na vašem telefonu koriste najviše podataka. Takođe, dobijate instant upozorenja kada se nova aplikacija poveže na internet. Nebitno je da li ste van kuće i daleko od wi-fi mreže, GlassWire radi svoj posao. Ova aplikacija postoji samo za korisnike Android telefona.

Fing

Evo jedne i više nego korisne aplikacije za korisnike Android i iOS telefona. Fing vam može otkriti da li su svi uređaji na vašoj kućnoj mreži vaši ili imate komšije koji vole da se grebu pa su prikačeni na vašu mrežu. U svakom trenutku Fing vam može reći šta je na vašoj mreži korisno za rešavanje problema i čuvanje kućnog wi-fi-ja. Takođe, proverava vam brzinu veb veze, upozorava na internetske kvarove, obaveštava vas o novim uređajima koji se povezuju na vašu mrežu i još mnogo drugih korisnih stvari.

Alfred Home Security Camera

Da biste mogli da koristite ovu aplikaciju, potrebno je da imate neki stari telefon ili tablet koji vam stoji u fioci i čeka da bude prodat ili bačen. No, ti stari uređaji sada mogu biti i te kako korisni. Alfred Home Security Camera je bezbednosna kamera uz koju možete da motrite na dvorište  ili dečju sobu ili šta god već poželite. Upravo zbog toga su vam potrebna dva uređaja, jedan koji će snimati i drugi preko kog ćete gledati šta se u određenoj prostoriji dešava. Nudi sve neophodne funkcije, između ostalog, detekciju pokreta i ugrađenu sirenu.

Firefox Focus

Firefox Focus je pregledač koji blokira oglase i tragače i ostavlja vam brzo, sigurno i uglavnom nenadzirano iskustvo pregledanja. Takođe, na vrhu ekrana nalazi se ikonica smeća koja će obrisati istoriju pregledanja, sačuvane lozinke, kao i kolačiće veb lokacija i to samo jednim dodirom. Dakle, uz ovu aplikaciju možete bezbedno i do mile volje da surfujete internetom.

Nadamo se da ćete isprobati neku od ovih aplikacija i svoj sistem zaštite podići na još viši nivo.

Pročitajte i: 7 trikova za oslobađanje memorije na Android uređaju

Pripremila: Bojana Petrović

Izvor: wired.com

Foto: wired.com