Samsung nastavlja sa inovacijama

, IT

Trenutna situacija sa pandemijom virusa korona nije sprečila kompaniju Samsung Electronics Co da predstavi čak pet novih uređaja i to putem prvog virtuelnog Galaxy Unpacked događaja koji je organizovan u Južnoj Koreji. Gledaoci su imali prilike da vide  šta je to novo u ponudi, a u tih pet uređaja spadaju sledeći – telefoni Galaxy Note20 i Note20 Ultra, tableti Tab S7|S7+, zatim pametni sat Galaxy Watch3 koji nudi nove, naprednije opcije u vezi sa zdravljem, tu su i slušalice Galaxy Buds Live, ali i novi Galaxy Z Fold2, tj. pametni telefon na preklop.

Predsednik i direktor odeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics, Dr TM Roh, izjavio je da je cilj tehnologije olakšavanje života njihovim korisnicima i da je to razlog zbog kog su predstavili pet novih uređaja.

„Pojedinačno, oni su moćni alati za efikasniji rad i bolju zabavu korisnika. Zajedno, kao deo Galaxy ekosistema, funkcionišu besprekorno, omogućavajući korisnicima da se fokusiraju na ono što im je najbitnije” dodao je Roh.

Nova Note serija je najnaprednija i donosi mnogo pogodnosti budućim korisnicima. Produktivnost i kreativnost će biti na vrhuncu sa ovim uređajima, a gejmeri će ove telefone obožavati s obzirom na to da imaju sve osobine kompjutera te im neće biti problem da se sa velikih ekrana prebace na male. Galaxy Note20 karakteriše nova S Pen olovka, ali i Samsung Notes aplikacija. Ono što je specifično jeste da će korisnici koji koriste Windows 10 operativni sistem moći da pristupe svojim aplikacijama na telefonu direktno sa kompjutera. Ovo je rezultat dugogodišnje saradnje sa kompanijom Microsoft.

Pročitajte i: Saveti kako da vaš telefon traje duže

Budući korisnici nove serije moći će da uživaju u nebrojenim pogodnostima. Tu je novi, najbolji displej do sada, a onima koji vole da fotkaju samo će nebo biti granica u pravljenju vrhunskih fotografija i video snimaka. Takođe, Samsung Dex nudi bežično povezivanje Note20 uređaja sa pametnim televizorom tako da tu opciju možete koristiti kad god vam dosadi da sedite pogrbljeni, gledate u telefon i tipkate satima.

Ono što će sigurno obradovati sve „manijake“ na telefon jeste mogućnost koju Galaxy Note20 Ultra nudi, a to je opcija super brzog punjenja što podrazumeva da će vam se telefon napuniti za više od 50% i to za samo pola sata. Oko sigurnosti takođe ne treba da brinete jer vam je uređaj u potpunosti bezbedan uz Samsung Knox sistem.

Što se tiče pametnog sata Galaxy Watch3, on će vam osim svoje osnovne funkcije, pomoći i da ostanete u kondiciji i sačuvate zdravlje. Nudi vam analizu trčanja, izveštaje koji će vam služiti kao vodič u nabijanju kondicije, a možete i pod svojim krovom kreirati fitnes studio zahvaljujući Samsung Health aplikaciji koja ima asoritman sa više od 120 video vežbi. Takođe, ukoliko dođe do fizičkog pada, Galaxy Watch3 je u stanju da taj pad detektuje i pošalje SOS notifikaciju odgovarajućim kontaktima koji su zaduženi za pomoć. Čini se da ovaj sat samo svojim vizuelnim doživljajem daje do znanja da je u pitanju sat, a inače bi se reklo da je mnogo više od običnog pokazatelja vremena.

Novitetima ovde nije kraj. Treba nešto reći i o tabletima Galaxy Tab S7|S7+ koji su spoj računara, tableta i pametnog telefona. Nude mogućnost 5G konekcije, sadrže najnoviji procesor i displej od 12,4 inča, ali ni to nije sve već na tržište dolaze sa tastaturom, S Pen olovkom i Samsung Notes funkcijom. Uz ove mini-kompjutere produktivnost će biti na najvišem nivou, a korisnici zadovoljniji no ikad.

Ništa manje dobre nisu ni nove bežične slušalice Galaxy Buds Live koje u sebi imaju tri mikrofona što zvuk čini bogatijim. Takođe poseduju i Active Noise Cancellation, tj. opciju koja služi da se otkloni okolna buka.

Galaxy Z Fold2 je poslednji uređaj koji je predstavljen, ali svakako ne znači da je manje vredan. Nudi vam dva Infinity-O displeja, uređaje u crnoj i bronzanoj boji koji čine da vizuelni efekat bude još jači. Predstavlja spoj tehnologije i besprekornog dizajna.

Očigledno je da Samsung kompanija vodi računa o potrebama svojih korisnika i da se trudi da zadovolji sve njihove potrebe. U novim Galaxy Note 20 uređajima, naši građani imaće priliku da uživaju od 21. avgusta ove godine. 

Pročitajte i: Novi iPhone model moraće da sačeka

Pripremila: Bojana Petrović

Izvor: b92.net

Foto: samsung.com