Mobilni telefon ili knjiga?

, IT

Kompanija Microsoft najavila je dolazak novog pametnog telefona sa dva ekrana, Surface Duo, koji će kupcima biti dostupan od 10. septembra po ceni od 1399 dolara.

Pitate se kakav je to telefon sa dva ekrana? Zvuči i deluje čudno, ali Surface Duo se zatvara kao knjiga. Kreiran je tako da ima dva ekrana koja su odvojena šarkom, ali su sinhronizovana da rade zajedno. Ideja je svakako dobra, a telefon je više nego praktičan. Recimo, želite da slušate muziku i istovremeno odgovarate na mejlove, da, to jeste sada moguće. Ili ste od onih koji su ludi za društvenim mrežama pa želite da budete aktivni i na Instagramu i na Twitteru u isto vreme – sada vas ništa u tome ne koči. Jednostavno na jednom ekranu pokrenite jednu, na drugom drugu aplikaciju i problem je rešen. Ili ako ste od onih koji vole da kuvaju i prave specijalitete, uz Surface Duo sada samo prevucite sastojke iz novog recepta sa jednog ekrana direktno na šoping listu sa druge strane ekrana.

Takođe, uz telefon se dobija i Surface tanka olovka koja značajno olakšava kucanje po ekranu (ekranima). Surface Duo sadrži i ugrađen čitač otiska prsta te je bezbednost podignuta na viši nivo. Uz Your Phone aplikaciju i računar sa Windows 10 sistemom, imaćete na kompjuteru direktan pristup svim omiljenim mobilnim aplikacijama. A uz sve to, tu su naravno i Surface slušalice koje dodatno upotpunjuju efekat i čine da se u potpunosti prepustite muzici.

Šef Windowsa, Panos Panay, kaže da je to verovatno jedan od najseksepilnijih uređaja koji su do sada osmislili i da ovi uređaji periodično rade ono što telefoni sa jednim ekranom ne mogu. Njegova ideja bila je da Surface Duo poboljša produktivnost u pokretu. Pitanje je koliko će i da li će doći do poboljšanja produktivnosti u pokretu i da li su zaista neophodna dva ekrana mobilnim telefonima. Vreme će pokazati da li su potrebe potrošača u skladu sa vizijom Microsofta i ukoliko jesu, onda je svakako Surface Duo pun pogodak.

Surface  Duo nema mogućnost 5G povezivanja. U početku će biti dostupan samo na američkom tržištu, a za sad se ne zna kada će dospeti i na ostala tržišta.

Porudžbine u pretprodaji za ovaj telefon mogu se obaviti na web stranici Microsofta, kao i putem AT&T i Best Buya.

Pročitajte i: Microsoft je integrisao Andorid aplikacije u Windows 10

Pripremila: Bojana Petrović

Izvor: balkans.aljazeera.net, microsoft.com, theverge.com

Foto: microsoft.com