Leonardo Dikaprio ipak nije svemoguć!

, LIFESTYLE

Svi znamo za velikog oskarovca i filantropa Leonarda Dikaprija. Globalno je shvatanje da je on neupitno jedan od bogova Holivuda, koji svaki film u kom se pojavi pretvori u blokbaster, ali manje je poznata stvar da se Dikaprio obreo i u režiserske poslove. Do sada je režirao dva dokumentarca koja se tiču klimatskog zagrevanja i klimatskih promena na planeti, pod nazivima „Before the flood“ i „Ice on fire“. Oba dokumentarna filma su bila dobro primljena, ali nisu ostvarila posebnu slavu niti međunarodni uspeh.

Međutim, istinski dokaz da Leonardo Dikaprio ne može svojom magičnom glumačkom sposobnošću i harizmom da spasi svaki film kog se dotakne dokazuje veliki debakl koji je doživeo još jedan dokumentarni film koji je Dikaprio producirao, a za koji sigurno niste ni čuli do sada. Film se zove „And we go green“. Radi se o trkama Formule E, gde su svi trkački automobili na električni pogon, odnosno ne emituju ni jedan od štetnih gasova koje proizvode tradicionalne Formuline trke. Takmičenje koje je ovaj dokumentarac specifično obradio jeste četvrto zaredom, a održano je 2017/2018. godine.

Pročitajte i: Top 5 filmova Ingmara Bergmana koje morate pogledati

Radnja filma bi najbolje mogla biti opisana metaforom rolerkostera. U jednom trenutku film zrači srećom  i pozitivnim emocijama, dok se u sledećem survava u nekvalitetne i zakučaste scene, gde se emocije okreću za 180 stepeni. Možemo reći da je Leonardo pokušao da film spasi svojim pojavljivanjem na ekranu u dvadeset i šestom minutu, ali izgleda da od toga nije bilo nikakve vajde. Dvojica režisera ovog filma Fišer Stivens i Malkolm Venvil su pokušali da sve scene povežu u jednu koherentnu celinu, ali nisu uspeli, kaže kritika.

Leonardo Dikaprio je i sam doprineo padu kvaliteta celog dokumetarca, jer je u određenim trenucima pokušavao da preokrene celu priču i da je podigne na nivo naučnog dokumentarca, te da je prevede na tehnički plan, što su oblasti u kojima on baš i ne obećava puno, što je naravno doprinelo slabom rejtingu celog filma. Zaista, Leonardo je sposoban i da podjednako vešto uništi dobru ideju za film.

Povrh svega, na filmu je intervjuisan i španski političar Alehandro Agag, koji je tvorac „zelene Formule 1“, gde on priznaje da je stvorio ovaj veliki poduhvati više radi sopstvenog profita nego zbog njegovih altruističkih nagona i brige za budućnost planete.

Film možete pogledati na Hulu-u, dok je na IMBd portalu ovaj film osvoji 6,4 zvezdice od 10.

Pročitajte i: Leonardo Dikaprio osnovao organizaciju za pomoć žrtvama koronavirusa

Pripremio: Luka Ivanović

Izvor: apnews.com

Foto izvor: deadline.com