Kako ostati fit tokom ispitnog roka

, IT

Sigurni smo da period ispitnih rokova svima teško pada, pogotovo kada se ispiti nagomilaju. No, jako je važno da tokom tih dana nađete izduvni ventil i nešto što će vam malo skrenuti misli sa knjige i ispita koji vas očekuju. Podjednako je važno da radite i na svom fizičkom zdravlju, pored ovog mentalnog. Možda jeste malo teži proces naterati se da počnete da vežbate, ali kada jednom krenete shvatićete koliko vam prija i koliko doprinosi boljem osećaju. Nemojte da vam bude žao da izdvojite pola sata dnevno kako biste se posvetili sebi. S napretkom tehnologije, sve je više aplikacija koje vam omogućavaju da vežbate kod kuće, potrebna vam je samo dobra volja i malo vremena. Ako ne znate odakle da počnete, mi ćemo vam pomoći tako što ćemo vam ponuditi nekoliko aplikacija koje odmah možete instalirati na vašim telefonima i početi sa treninzima.

Sworkit – Prva aplikacija na listi jeste Sworkit, što zapravo predstavlja skraćenicu Simply work it (Jednostavno vežbaj). Ova aplikacija namenjena je svima, nebitno da li ste početnik ili ste već duže vreme u treningu. Ovde ćete naći sve što vas zanima i što odgovara vašem trenutnom stanju fizičke spremnosti. Imate opciju da birate šta želite da radite, bilo da je to kardio, joga, pilates ili pak želite da izgradite snagu. Takođe, kada kažemo da je namenjena svima, zaista to i mislimo s obzirom na to da postoji i program namenjen deci. Sworkit se preuzima besplatno i imate opciju sedam dana besplatnog probnog perioda, a nakon toga u ponudi imate mesečne i godišnje pretplate, dok je dečji program u potpunosti besplatan.

PEAR Personal Fitness Coach – Ako vam samo kažemo da ova aplikacija nudi nekoliko stotina različitih vežbi, verujemo da je to dobar razlog da uzmete telefone u ruke i brže-bolje je instalirate. Nabrojaćemo samo neke od benefita Personal Fitness Coach aplikacije, a to su – pre svega, treneri su vam ljudi od krvi i mesa, a ne roboti. Treninzi su apsolutno prilagođeni vama, tj. u svakom trenutku ćete znati kada treba da usporite ili pak ubrzate jer je bitno da radite pametno, a ne brzo. Vežbe su modifikovane tako da odgovaraju vašem telu i nivou kondicije. Prvih 30 dana su besplatni, a nakon toga vas članstvo na mesečnom nivou košta 6 dolara, dok je na godišnjem planu to cifra od 40 dolara. Isplativo je, a možete da birate gde i kada ćete vežbati vaše telo.

Workout Trainer – Zamislite da možete da spakujete ličnog trenera u svoj džep i koristite ga po potrebi i kad vama to odgovara. Dobra vest je da više ne morate da zamišljate jer vam ova aplikacija to i nudi. Hiljade vežbi na jednom mestu plus stručni treneri koji vam uz pomoć fotografija, audio i video zapisa pokazuju kako te vežbe pravilno da radite. O kvalitetu ove aplikacije dovoljno govori činjenica da je ocenjena sa četiri i po zvezdice, od mogućih pet. Pretplata na mesečnom nivou iznosi 7 dolara, dok je na godišnjem 60.

Pročitajte i: Top 10 aplikacija za vaš telefon

Nike Training Club – Ova aplikacija vam osim vežbi nudi i pomoć u vezi sa ishranom, ali i savete o snu, oporavku, kao i neke ideje o zdravim i ukusnim receptima. Nike Training club u ponudi ima kolekcije vežbi koje su u potpunosti prilagođene radu od kuće, vežbe za celu porodicu, one za podizanje raspoloženja, kao i vežbe joge. Uz ovu aplikaciju vam sigurno neće biti teško da se pokrenete. Instalirajte je i vaš dom postaje vaša sopstvena teretana.

ASICS Studio – Deset ličnih trenera, sedam različitih kategorija vežbi – sve na jednom mestu, u vašem domu i na vašem telefonu. ASICS Studio je tu da vam pomogne prilikom ispunjavanja vaših fitnes ciljeva te su tu kako treninzi snage, tako i kardio vežbe koje su propraćene motivacionom muzikom.  Osim toga, tu su i video snimci, fotografije, ali i merači vremena koji oklašavaju praćenje vežbi. Aplikacija je besplatna prve dve nedelje i ukoliko vam se dopadne sledi pretplata kako biste mogli da nastavite sa radom na sebi.

Freeletics – Ono što je specifično za ovu aplikaciju jeste činjenica da je u potpunosti personalizovana i da svaki korisnik dobija sopstveni plan vežbanja u zavisnosti od njegove fizičke spremnosti. Takođe, imate priliku da u sesijama koje traju od 5 do 20 minuta saznate kako da izgradite navike, izgubite kilograme, poboljšate san i smanjite stres. Napredak je sa ovom aplikacijom zagarantovan, postavite sebi ciljeve i samo napred!

8Fit – Ova aplikacija funkcioniše po principu navođenja vašeg cilja (gubitak kilograma, dobijanje mišića i slično), zatim vam aplikacija kreira vaš lični plan vežbi, ali i ishrane, i na kraju je vaše da samo počnete da radite i budete motivisani. Treninzi traju od 15 do 20 minuta i u potpunosti su prilagođeni radu od kuće. Sa 8Fit aplikacijom imaćete sve detaljno objašnjeno, poput opreme za vežbanje, šta od hrane treba jesti a šta ne, koji su to sve dodaci ishrani i još mnogo drugih korisnih saveta. Aplikacija vam je dostupna besplatno ili ako želite Pro verziju možete se pretplatiti za tri meseca, a cena je 25 dolara.

Nadamo se da smo vas ovom ponudom aplikacija barem malo motivisali i podstakli da počnete da razmišljate i o svom telesnom zdravlju. Svi smo prošli kroz ispitne rokove i biće ih još mnogo, nemojte dozvoliti da u tim danima zapostavite sebe. Ne znam za vas, ali ja samo dok ovo kucam imam želju da ustanem i počnem da treniram tako da ja odoh, hajde i vi za mnom!

Pročitajte i: 10 aplikacija koje nam pomažu u organizaciji vremena

Autor: Bojana Petrović

Izvori:

tomsguide.com

play.google.com