Slowly – pisma su ponovo in!

, IT

U vreme sve bržeg napretka tehnologije i društvenih mreža na kojima se instant dopisivanje podrazumeva, aplikacija Slowly izdvojila se kao platforma za povezivanje ljudi širom sveta koji se upoznaju razmenjujući pisma.


Možda smo mislili da su pisma davna prošlost, zauvek zaboravljeni oblik komuniciranja koji nije primenljiv uz savremene tehnologije, ali grdno smo se prevarili. Putem ove aplikacije pisma koja šaljete nalikuju na stvarna, sa sve zalepljenom markicom, a potrebno je vreme da se dostave u zavisnosti od toga gde se primalac nalazi.


Sve što je potrebno kada instalirate Slowly je da smislite nadimak i napravite svog avatara. Ukoliko to želite, na svom profilu možete napisati i kratak opis, odabrati jezike koje govorite i označiti neke od trideset ponuđenih tema koje vas zanimaju. Bilo da želite da unapredite svoje jezičke sposobnosti ili upoznate ljude sa drugog kraja planete, sigurno ćete vrlo brzo uvideti koliko malo vremena je potrebno da steknete prijatelje putem ove aplikacije.


Neuobičajeno je da ovu aplikaciju koristi veliki broj mladih, koji verovatno pismo nisu napisali nikada pre, i koji su, upkos instant dopisivanju i skraćenicama koje koriste u svakodnevnoj komunikaciji, rešili da se oprobaju u nečemu drugačijem. Nasuprot sve suženijem vokabularu sadašnjice, Slowly neguje ljubav prema pisanoj reči i razvija pažnju, elokventnost i kreativnost.


Posredstvom ove aplikacije za veoma kratko vreme upoznaćete različite ljude, sa drugačijim životnim pričama. Pisma će vremenom biti sve duža i duža, a prijateljstvo će rasti sa svakom napisanom rečju.

Pripremila: Tamara Vejin
Izvor: getslowly.com