Kako izlečiti mamurluk?

, LIFESTYLE

Vikendi često umesto da služe za odmor umeju da budu veoma naporni. Dan posle proslava na kojima se popilo, zna često da bude veoma iscrpljujuć. Ceo dan provedete u krevetu a prisutna je mučnina, glavobolja, neraspoloženje i drugi simptomi uzrokovani alkoholom. Verovatno mislite da ste probali sva moguća rešenja i ništa nije pomoglo? Imamo par trikova koje ćemo rado podeliti sa vama.

Voda

Alkohol odvodi vodu iz tela i to često može dovesti do dehidratacije. Voda je uvek najbolji izbor jer će povratiti nedostatak tečnosti i sprečiće glavobolju. Takođe, kisela voda će tu isto pomoći a osim toga ona je dobra i za varenje.

Koja hrana je dobar izbor tokom mamurluka?

Namirnice koje su bogate kalijumom kao što su banane, kivi ili spanać. Teško je u tom stanju naterati sebe na jelo, pa ako vam ove namirnice ne zvuče privlačno imate i druge izbore. Supa će nadomestiti nedostatak tečnosti i natrijuma pa će vam dosta olakšati. Ovsena kaša je puna hranljivih materija koje mogu da vam pomognu i podignu nivo šećera u krvi dajući vam energiju. Još jedna od namirnica koja će pomoći su jaja. Jaja sadrže aminokiseline koje ubrzavaju razgradnju toksina u telu. Dosta posoljena hrana prija i pomaže u ovim situacijama. Posle obroka možete popiti čaj od đumbira jer je odličan protiv mučnine ili čaj od nane jer je dobro poznato koliko umirujuće dejstvo ima na stomak.

Lekovi

Lekovi su uvek jedno od dostupnih rešenja. Popijte lek protiv bolova ukoliko imate glavobolju ili unesite vitamine kroz tablete kako bi vam se povratila snaga i energija.

San

Mamurluk zaista može da iscrpi a nekada se desi da posle burne noći ni ne spavate. San i odmor su najbolji za oporavak i regeneraciju. Dobro se naspavajte i osećaćete se mnogo lakše.

Obavezno se pre konzumiranja alkohola potrudite da imate bogat obrok, jer je to najbolja preventiva mamurluka. Nemojte mešatati pića jer će to pogoršati vaše stanje. Još jedan od korisnih trikova je da birate čista pića a nikako ona bogata aromama, šećerima i bojama jer će učiniti mamurluk još gorim.

Naslovna fotografija: https://www.cosmopolitan.com/

Autor: Sofija Bogosavljev