Evo filma koji morate da odgledate za vikend!

, LIFESTYLE

Bliži se vikend, te za sve ljubitelje drame, ali i sjajnog Madsa Mikelsena, preporučujemo film  Lov (Jagten).  Danski glumac Mads Mikelsen, javnosti najpoznatiji po ulozi Hanibala, pokazao se maestralno i u ovom ostvarenju iz 2012. godine.

Lukas, glavni junak filma, je vaspitač. Vodi usamljenički život u malom danskom selu  dok se bori za starateljstvo nad sinom posle teškog razvoda. NJegov život biće uzdrman do temelja zbog bezazlene laži devojčice iz njegovog vrtića. Saznajte kako se ovaj usamljeni pojedinac nosi sa osuđivačkim društvom koje ga optužuje za pedofiliju.

Film je realističan i napet, a ono što se desilo Lukasu i odnos zajednice prema nevinom čoveku može se pretočiti u bilo koji segment društva.

Za ovaj film danskog reditelja Tomasa Vinterberga, Mikelsen je dobio nagradu za najboljeg glumca u Kanu, a film je osvojio i nagradu za najbolji strani film 2013. godine. Takođe, ovo je drugi film reditelja Tomasa Vinterberga koji se našao na top 250 filmova na IMDB-u sa visokom ocenom 8,3!

Autor: Kristina Kostić