Zbog ubrzanog rasta, Ubisoft Beograd se seli u nove poslovne prostorije

, BIZNIS I FINANSIJE

Kompanija Ubisoft, jedan od vodećih studija u industriji zabave, zabeležila je značajan rast u prethodnom periodu zbog čega se studio u Beogradu seli u novu poslovnu zgradu koja se prostire na 2.000 kvadratnih metara i nalazi se u centru srpske prestonice.

U poređenju sa inicijalnim brojem od 15 zaposlenih, koliko ih je bilo u novembru 2016. kada je otvoren Ubisoft Beograd, studio sada zapošljava 60 ljudi, a planirano je da se nastavi sa daljim rastom i u idućem periodu.

Senastien Delen

 „Cilj Ubisoft Beograd studija je da postane važna tačka na mapi istočnoevropskih tržišta zahvaljujući velikom broju profesionalaca iz različitih oblasti tehnologija čija nam stručnost omogućava da napredujemo u industriji. Ovim preseljenjem želeli smo da obezbedimo neophodne uslove za budući rast, a cilj nam je da beogradski studio transformišemo u važnog igrača lokalne IT industrije i jednog od lidera u segmentu AAA igara u Srbiji”, izjavio je Sebastijan Delen, generalni direktor za Ubisoft Bukurešt, Ubisoft Kijev i Ubisoft Beograd.

Nove kancelarije ne samo da povećavaju vidljivost studija na lokalnom tržištu, već i podržavaju strategiju rasta Ubisoft Beograd studija kroz veće angažovanje lokalnih talenata i dodatno povećanje broja pozicija u svim sektorima, uključujući i najnoviji sektor za umetnički i dizajn igara i nivoa (Art, Game & Level  Design), kao i sektor za razvoj i testiranje. Trenutni fokus kompanije je da značajno proširi programerski tim, zaposli više 3D modelara za umetnički sektor i proširi tim za razvoj i testiranje.

Nova lokacija se prostire na preko 2.000 kvadratnih metara iskorišćenih za posao i zabavu, modernu teretanu i velike terase za slobodno vreme. Ubisoft Beograd je angažovao dizajnera koji je bio zadužen da optimizuje funkcionalnost prostora i savršeno implementira kreativnu viziju kompanije u nove kancelarije.

Od otvaranja studija u Beogradu, tim je radio na različitim projektima kao što su PC verzija Ghost Recon Wildlands, the Player versus Player Ghost War mode for Ghost Recon Wildlands, Steep: Road to the Olympics nastavak i nedavno lansirana The Crew 2 igra.

O studiju Ubisoft Beograd

Ubisoft je jedan od lidera u industriji zabave, sa bogatim portfoliom svetski poznatih brendova. Misija timova koji rade u Ubisoft studijima širom sveta je posvećenost kreiranju originalnih i upečatljivih gejming iskustava na svim platformama.

Ubisoft Beograd je otvoren 2016. godine i predstavlja važan stub gejmerske industrije u Srbiji. Ovaj studio je radio na razvoju najvećih AAA igara, kao što su Ghost Recon Wildlands, Steep ili The Crew 2.