Horor film “Nevesta” uskoro u bioskopima!

, AKTUELNO

Domaćoj publici dugo nije predstavljen jedan dobar horor film, do novog ostvarenja Nevesta, ruskog reditelja Svyatoslava Podgayevskija, koji stiže u bioskope 5. aprila. Kako je sam reditelj naglasio, njega i ekipu filma na ovakav poduhvat podstakao je jedan članak o čudnim ritualima tokom venčanja i drugih ceremonija, a koji su se provlačili kroz istoriju.

Prišli su mi producenti s predlogom da na tome baziramo scenario, ali ipak meni je tu falilo još nešto. Zato smo celoj priči priključili i zastrašujuće običaje koji su bili česti u Ruskom carstvu, kao što je tradicija fotografisanja umrlih članova porodice. Tako je zapravo nastao celokupan scenario za Nevestu“, dodao je reditelj.

Film je sniman nedaleko od Moskve, na imanju koje je, uz malo prilagođavanja, dočaralo i staru Rusiju, i 19.vek, odakle nas reditelj uvodi u zastrašujuću priču koja će fascinirati istinske ljubitelje pravog horor filma. Nevestu igra mlada glumica Victoria Agalakova, kojoj je ovo prva glavna uloga na filmu, dok mladoženju igra Vyacheslav Chepurchenko, poznat po svojoj roli u tv seriji “Infidelities”.

Tokom 19. veka u Rusiji je održavana tradicija fotografisanja umrlih članova porodice. To je činio i jedan fotograf, koji je svoju ženu, kada je umla,sahranio pored tela device kako bi oživeo duh svoje žene u telu mlade devojke. Nepredviđene okolonosti prekinule su ritual, što je dovelo do toga da se oživela žena ponaša čudno. U modernom dobu, Nastja i njen verenik Ivan putuju u porodičnu kuću njegovih roditelja, gde planiraju da održe venčanje. Međutim, Nastja vremenom uviđa čudne događaje u kući i shvata da je ona zapravo žrtva čudnih rituala porodice svog verenika.

Izvor: Fame Solutions