Ostvarenje sna u Filharmoniji

, AKTUELNO

Jedan od najboljih hornista svih vremena Radovan Vlatković, deliće binu sa nekadašnjim studentom Nikolom Ćirićem, prvim hornistom Beogradske filharmonije, u petak 22. decembra (Kolarac, 20č). Pod upravom šefa-dirigenta Gabrijela Felca, Vlatković izvodi Mocartov Koncert za hornu, a potom sledi dirljiv muzički susret “čarobnjaka i njegovog učenika”, u dvostrukom Rozetijevom koncertu.

“Svirati sa Radovanom Vlatkovićem kao solista sa Beogradskom filharmonijom, deset godina nakon što sam u niškoj muzičkoj školi vežbao sanjajući dan kad će moja horna zvučati bar približno kao horna mog idola, deluje kao ostvarenje najvećeg sna. Mnogo više od slova u biografiji znači mi znanje koje sam dobio od ovog čarobnjaka na horni dok sam mu bio student na čuvenom Mocarteumu u Salcburgu. Radujem se što ćemo beogradskoj publici preneti somotni zvuk horne i lepotu zajedničkog muziciranja”, rekao je Nikola Ćirić, prva horna Beogradske filharmonije i ujedno jedan od njenih najmlađih članova.

O impresivnoj karijeri Radovana Vlatkovića svedoči i počasno članstvo u Kralјevskoj muzičkoj akademiji u Londonu, što je čast koju ima samo 300 muzičara iz celog sveta. Nastupa sa najvećim umetnicima sveta kao što su Marta Argerič, Micuko Učida, Emanuel Paji, a njegovi snimci važe za najbolja izvođenja svih vremena.  

Šef- dirigent Gabrijel Felc zaokružuje repertoar muzičkim gigantom – poslednjom i nedovršenom IX simfonijom Antona Bruknera. Još jedna ekskluziva koju je Beogradska filharmonija spremila za tekuću koncertnu sezonu je izvođenje poslednjeg izdanja ove simfonije, koje je objavljeno 2000. godine.

Радован Влатковић

Никола Ћирић, прва хорна

 

Izvor naslovne fotografije: Marko Đoković