Filharmonijski zemljotres u prepunom Kolarcu!

, AKTUELNO

Često imamo priliku da prisustvujemo sjajnim muzičkim događajima koji nas napune divnom energijom i nezaboravnim trenucima. U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine, u petak 8. decembra desio se muzički zemljotres jačine koji  je prevazišao sve klasične skale i merila.

U okviru ciklusa ”Zemlja 2” prisustvovali smo fantastičnom spektaklu pod upravom dirigenta Hansa Grafa i soliste Sergeja Babajana koji je na klaviru izveo čudesnu magiju, pretvarajući taj deo koncerta u ogromne ovacije i divljenje iz svakog kutka sale. Znate, kada puna 2h sata slušate nešto od čega vam se koža zaježi, a duša ispuni nekom divnom energijom, sigurni ste da ste na pravom mestu. Čajkovski, Stravinski i Rahmanjinov bi se sigurno oduševili kako su njihova antologijska dela na taj način predstavljena ljubiteljima klasične muzike.

I da, da vam ne bih dužila, od srca vam preporučujem da svoj život ”punite” ovakvim divnim stvarima. Beogradska filharmonija godinama unazad drži titulu najboljih u sferi svega što je kvalitetno i korisno za društvo. A bez njih, život nam ne bi bio kompletan i jednostavno lep za oči, uši i dušu.

Bojana Andrić

Izvor naslovne fotografije: Marko Đoković (Beogradska filharmonija)