TOP 5 laganih užina

, AKTUELNO

Koliko vam se puta desilo da preskočite užinu i da gladni dočekate ručak?
Verovatno više puta i zato treba da znate da se užina može napraviti brzo i lako uz zanimljive namirnice, a evo i top 5 užina koje možete spremiti jednostavno.

1. Kuvano i ukusno
Za ovu vrstu užine su vam potrebna dva kuvana cela jajeta, kašika humusa (namaz od leblebija), 30 gr pilećih prsa, jedan integralni tost.
Na tost namažite humus, stavite pileća prsa i preko toga jaja. Držaće vas do ručka dovoljno.

2. Nespojivo zelenilo crvenilo
Stigao nam je kivi, a sa njim i novi recept za zanimljivu užinu.
Iseckajte ceo kivi na krugove, stavite u jednu posudicu, dodajte 30 gr sirovog badema I punu šaku cherry paradajza.
Deluje nespojivo? PROBAJTE !

3. Grčko, a naše!
U fit svetu se jako često koriste grčki jogurti, zato ću vam danas predstaviti laganu i ukusnu užinu.
U bilo kojoj prodavnici možete kupiti ovu vrstu jogurta, kod nas se najčešće prodaje Grekos ili Dukatos. Za ovu vrstu užine možete uzeti ili običan ili voćni grčki jogurt.
Uzmite jedno manje pakovanje jogurta, otvorite i u njega iseckajte pola banane, preko svega toga dodajte malo meda, cimeta i šaku malina (ako na pijaci ili u prodavnicama nađete sirove uzmite, u obzir dolaze i zaleđene).

4. Jak/a kao Popaj
Na redu je smoothie užina.
Sve što vam treba je: šaka spanaća, cela banana, mleko po vašem izboru (obično, bez laktoze, sojino, bademovo ili rižino), šaka ovsenih pahuljica.
Ovsene pahuljice možete potopiti u vrelu vodu da nabure, da bi nakon toga sve gore navedene sastojke zajedno sa pahuljicama ubacili u blender, izmiksali i popili.

Izvor: https://www.pinterest.com/pin/202802789449236217/

5. Energetske kuglice
Do ručka je ostalo još vremena, a vi ste gladni? Vreme je za jak proteinsko-energetski obrok koji se nalazi spreman u vašem frižideru.
Noć pre ili jutru umiksajte šaku ovsenih pahuljica sa kašikom meda, kašikom putera od kikirikija, pola kašike putera od badema (može i bez bademovog putera), napravite kuglice i umočite u chia semenke (čoko mrvice ili bilo šta po vašoj želji) . Ostavite ih u frižideru da se ohlade da bi bile spremne za užinu.

Marija Trifunović