EXIT 2017: Rag’n’Bone Man-glavni headline poslednjeg dana festivala ljubavi

, AKTUELNO

Publika Exit-a u nedelju, 9. jula, imaće priliku da prisustvuje nastupu jednog od trenutno najpopularnijih izvođača u svetu! Hedlajner glavne festivalske bine, Rag’n’Bone Man, nedavno je izdao je svoj album prvenac “Human” koji je u prvoj nedelji već prodat u preko 117.000 primeraka i tako postao najbrže prodavan debi album muškog izvođača ove decenije! Rag’n’Bone Man je imao bolju prvu sedmicu i od Adele, Eda Sheeran-a i Sama Smith-a, a nedavno dobio i godišnju BRIT nagradu kritičara koja je pre njega lansirala karijere od Ellie Goulding, Florence + The Machine i upravo Adele, sa kojom ga i najviše porede zbog sirove snage vokala.

On trenutno čvrsto drži prvu poziciju Britanske liste singlova, ispred Amy MacDonald, Ryana Adamsa i Eda Sheerana, a svi ostali izvođači koji su na top 10 listi najprodavanijih nisu zajedno prodali toliko primeraka albuma kao Rag’n’Bone Man! U pitanju je ujedno album koji se najbolje prodaje u poslednjih 12 meseci, a ove brojke poslednji je imao David Bowie sa albumom “Blackstar”. Njegov hit singl “Human” koji je izašao u julu prošle godine uzdrmao je muzičku scenu i popeo se na vrh svetskih top lista u čak 33 zemlje, a trenutno već ima više od 150 miliona YouTube pregleda!

Iznikao iz hip-hop scene, bluzmen karakterističnog glasa, Rag’n’Bone Man prepoznatljiv je po svom pirsingu i mnogobrojnim tetovažama, ali i po visini, pa je među prijateljima, a i publikom, poznat kao “nežni džin”. Među njegovim fanovima je i veliki Elton Džon koji ga javno hvali, što je pre toga bio slučaj sa Edom Širanom koji je ubrzo posle toga rasprodao prve stadione!

I pored svog izvanrednog uspeha Rag’n’Bone Man, čije je pravo ime Rory Graham, nije dozvolio da mu slava koju je stekao preko noći “udari u glavu” i pomalo iznenađen svojim uspehom izjavio je: “Jedno veliko hvala što kupujete moj album, što ga slušate, strimujete i doprinosite ovom ogromnom uspehu. Meni to znači sve na ovom svetu. Radio sam dugo na ovome i snovi se ispunjavaju zahvaljujući vama. Album na prvom mestu – strava!”

 

 

Fotografija: www.exitfest.org