Svakog trenutka imaš šansu da kreneš ispočetka

, AKTUELNO

SAMO STANITE, ZAUSTAVITE SE!


Odvojite malo vremena da razmislite pre nego što tako postupite i odreagujete. Lako je pravdati neprijatno ili grubo ponašanje zato što ste premoreni, izmučeni ili pod stresom.
Ponekad vašu nervozu i iritaciju povodom neke situacije u stanju ste da prenosite na čitav dan, na vaše porodice, decu, prijatelje, kolege, pa čak i na kućne ljubimce.
Kako ste naučeni da ispoljavate vaše emocije? Koji je emocionalni ton koji ste naučili u vašoj porodici?
Da li je to nervozno ponašanje i reagovanje, ili hladno i nezainteresovano, ili toplo i razumljivo, ili grubo i nasrtljivo, ili puno ljubavi i oproštaja, …? Kakva je vaša komunikacija? Da li ste dobar slušalac?
Odvojite vreme svaki dan da sagradite i stvorite kod sebe nove verbalne i neverbalne odgovore koji će vam omogućiti da izgradite sposobnost da budete nežniji, tolerantniji, mirniji, saosećajniji i da volite i razumete ljude oko sebe.
To je učenje, to je rad na sebi koji zahteva probu i praksu. Ovo ne funkcioniše u teoriji, već samo u praksi. Kao sport koji ne funkcioniše u teoriji, već samo ako se fizički  pokrenete.
Ako sada obratite pažnju na svoje ponašanje i nađete sebe u trenutku besa, nervoze, netolerancije, razmislite koji izgovor koristite da neko drugi mora da trpi celokupno vaše ponašanje.
Da li oni to zaslužuju? NE.
Odlučiti da nema izgovora je vrednije nego emocionalna tortura nekoga u javnosti ili privatno, pogotovo osoba koju volite. Ako vas neko muči, da li vi trebate nastaviti niz i biti MUČITELJI ljudi koje volite? NE! Budi onaj koji će prekinuti taj toksični niz.

2-1

Ponašaj se kao da tvoje ponašanje može sve da promeni – JER MOŽE! Svedočićete realnosti kakvu ste oduvek želeli.
Svakog trenutka imaš šansu da kreneš ispočetka.
Krenite sad, ovoga trenutka.
Ugasite kriticizam u sebi, zahvalite se na svakoj situaciji, jer je baš ona kao takva stvorena da bi vas nešto naučila.
Zahvalnost za sve u životu, apsolutno sve.

Radite na sebi, smirite Um MEDITACIJOM, zavolite sebe metodom #RadPredOGLEDALOM, kreirajte život kakav želite PRIČANJEM NOVE PRIČE i VIZUALIZACIJOM, promenite svakodnevne loše mantre pozitivnim AFIRMACIJAMA i prekinite sva loša osećanja ZAHVALNOŠĆU.

Stefan Radović