4 instagram profila koje treba posetiti u slobodno vreme

, AKTUELNO, KULTURA

Čitav život nam se preselio u virtuelni svet, sve više vremena provodimo za računarom, ali i u korišćenju telefona, pa je tako i vreme provedeno na društvenim mrežama duže nego ranije. Za jednu od najpoznatijih društvenih mreža kod mladih danas – Instagram, kaže se „vreme provedeno na Instagramu je bačeno vreme“, ali to ne mora uvek da bude tako. „Blejanje“ na Instagramu može biti i korisno, ako selektujete sadržaj koji vas zanima.

Ova društvena mreža služi deljenju sadržaja iz svakodnevnog života ljudi, fotografija sa proslava, iz izlazaka, itd. Pa se sve predrasude mogu i razumeti.

Ipak, neki su Instagram iskoristili i u druge svrhe, a mi smo vam pripremili spisak od nekoliko instagram profila koje svaki mlad čovek treba da prati.

  1. Setupspawn (za radoznale)

Bilo to vaš hobi, interesovanje ili jednostavno samo oruđe za obavljanje zadataka vezanih za vaše primarne aktivnosti, uvek je dobro znati nešto više o računarima.

Računari, internet pretraživači kao i sam internet skrivaju tajne koje bi u mnogome mogle da olakšaju život i popune slobodno vreme kreativnošću, a tvorac profia je odlučio da svoja saznanja podeli sa čitavim svetom. Matty McTech, sa svojih 1,1 miliona pratilaca, ozbiljno preti da razotkrije sve tajne interneta, a mi vam peporučujemo da mu se pridružite.

  1. OpennessToExperience (za zabavu i edukaciju)

Za one koji više vole „drugu stranu medalje“ odnosno filozofiju i teorijske nauke, sadržaj ovog profila je prava stvar za njih. Kroz mimove i na humorističan način predstavljaju različite društvene nauke i teme kojima se one bave.

Ukoliko vas ove teme zanimaju, sadržaj ovog instagram profila može da zagolica maštu, a na vama je da se odlučite da li ćete se upustiti u potragu za primarnim izvorima na temu koja vas zanima.

Pročitati i: Novi trend među umetnicima – godina nostalgije

  1. Kes_k_se (za opšta kultura i zabava)

Konačno, nešto za one koji „nisu baš na ti“ sa engleskim jezikom. KesKse je jedan od, ako ne i najbolji profil za ljubitelje kulturnih sadržaja. Za „stare duše“ i ljubitelje klasika u književnosti, muzici i filmu ovaj profil je pravi raj. Za ljude koji su neodlučni u izboru pesama koje će slušati, KesKse ima i svoju internet radio stanicu koja je dostupna svakome u bilo kom trenutku. Za opuštanje, dobru zabavu, pevušenje uz čitanje ili đuskanje uz sređivanje sobe/stana/kuće KesKse je pravi izbor.

Ovaj instagram profil postao je sam po sebi postao jedan od klasika u krugu instagram profila u našoj zemlji, koji pruža neverovatne sadržaje koji su osim za zabavu korisni i u širenju opštekulturnih znanja.

  1. Youth Now magazin (za dobru informisanost)

Dobra informisanost i posedovanje ključnih informacija u savremenom, „brzom“ svetu predstavlja ključni resurs, pa je tako bitno dobro i brzo se informisati. Ono što je karakteristično za ovaj profil i čitavu platformu, osim što mladima pruža informacije o aktuelnostima u sferi kulture, sporta, zdravlja, biznisa, aktuelnim praksama i pozivima za radionice, jeste što i sam magazin uključuje mlade u rad, pa tako ljubitelji novinarstva mogu da se okušaju u pisanju i uređivanju ove platforme.

Balans između informisanosti i uključenosti mladih u društvenu sferu jako je bitan, pa bi smo shodno s tim želeli da podstaknemo ljude da koz kreativan pristup društvenim mrežama iskoriste sve mogućnosti koje im internet pruža.

Autor: Katarina Pejić

Izvor: instagram.com

Foto izvor: google.com