Dokumentarna serija koja otvoreno govori o temama koje se tiču svih nas

, AKTUELNO, LIFESTYLE

Ona se budi je petodelna dokumentarna serija koja se bavi položajem žena na Balkanu, kao i mnogim problemima sa kojima se žene, živeći u izrazito patrijarhalnom društvu, svakodnevno suočavaju.

Autorke ove dokumentarne serije su: Mia Bjelogrlić (kreatorka serije), Staša Bajac (rediteljka i scenaristkinja), Milica Cimi Drinić (direktorka fotografije) i Olga Košarić (montažerka).

Sagovornice koje su doprinele ovoj temi svojim pričama su: Isidora Simijonović, Marina Marković, Biljana Srbljanović, Jelena Zorić, Marija Desivojević Cvetković, Lepa Brena, Marija Babović, Jovana Gligorijević, Dženeta Agović, Dubravka Stojanović, Milena Radulović, Iva Ilinčić i Latinka Perović.

Neke od tema koje su otvorene ovim serijalom su: standardi ženske lepote, položaj žena na radnim mestima u različitim poslovnim sferama i seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

Pogledajte trejler:

Iako su žene u fokusu dokumentarne serije Ona se budi, obrađene teme ne tiču se samo žena.

Teme koje su naizgled tek zagrebane ovim serijalom tiču se svih nas, i jedino osvešćivanjem, edukacijom i zajedničkim radom (i žena, i muškaraca, i onih koji se drugačije izjašnjavaju) možemo napraviti velike promene po pitanju vrednosti žena u našem društvu, a Ona se budi izgleda kao pravi korak ka tom putu.

Prva epizoda:

Autorka: Martina Seizović

Foto izvor: Youtube kanal „Ona se budi“