5 načina kako da razlikujete orginal od kopije

, LIFESTYLE

Ljubitelji mode prateći trendove, žele da imaju pristup najnovijim i najpeaćenijim modelima. Mnogi su spremni podneti različite žrtve da bi došli do željenog statusnog komada. Naravno ti komadi mnogo koštaju i zato ljudi pokušavaju na sve načine da imaju jedan primerak.

Prodavci koji su svesni ovih činjenica prave neverovatne kopije koje su nalik originalima i tako zavaraju kupce. Takve stvari mogu samo stručnjaci da primete, ali ako niste stručnjak, a ne želite da budete prevareni, imamo par saveta za vas.

  1. Prva stvar na koju treba obratiti pažnju je cena. Preniska cena nije nešto što nas asocira na markiranu garderobu,nakit i slično. Postoje dva slučaja u kojima bi cena bila mala, a to su ili polovni komadi ili ukradena roba.
  2. Druga stvar je serijski broj. Sertifikat serijskog broja ima svaka stvar pomoću koje možemo proveriti originalnost vašeg proizvoda.
  3. Treća stvar jeste provera na web sajtu pre kupovine. Za koju god marku ili komad odeće da se interesujete pre same kupovine proverite sajt i pažljivo proučite kako original izgleda.
  4. Četvrta stvar jeste pakovanje. Proizvodjači elitnih marki paze na svaki detalj pa i na to kako je proizvod upakovan. Proverite pakovanje originala da vas ne bi sačekala išarana kartonska kutija.
  5. I peta stvar koja je vidljiva golim okom jesu šavovi,zaštitni znak, nanos boje i lepka. Ozbiljni proizvodjači vode računa na ove sitnice dok proizvodjači kopija obično i nisu toliko precizni i tačni.

Vrlo je bitno gde i od koga kupujemo originale. Oni mnogo koštaju i zbog toga treba povesti računa o njihovom poreklu. Ako ste ikada imali priliku da držite original u svojim rukama povedite računa, nekada razlika može da se oseti i po dodiru i težini.

Foto izvor: Google image

Pripremila: Elena Vujčić