RIP Facebook – internet gori od mimova

, AKTUELNO

Nakon višečasovnog pada Facebook-a i društvenih mreža koje on poseduje, njegov osnivač Mark Zuckerberg se odlučio na korenite promene. On je pre nekoliko dana odlučio da će društvenu mrežu Facebook preimenovati u Meta, a na zvaničnom veb sajtu objasnio je u nekoliko video snimaka šta će ova nova društvena mreža sve podrazumevati – link.

Podsetimo se, početna ideja Facebook-a bila je povezivanje ljudi, upoznavanje i druženje osoba sa sličnim interesovanjima, međutim, sa ttehnološkim napretkom i pojavom drugih društvenih mreža koje se zasnivaju na istoj ideji kao Facebook konkurencija se povećavala.

Može se reći da je smena generacija učinila da i sam Facebook „ostari“ i da na njegovo mesto dođu „mlađe“ i savremenije mreže. Otkupivši pravo na upravljanje Instagram-om, WhatsApp-om i još nekim društvenim mrežama otvorila se mogućnost da na najmanje popularnoj platformi donese drastične promene.


Za mnoge je ovo bio šok, mnogima se ovaj potez nije svideo, pa su internetom počeli da kruže mimovi na račun imena same platforme.

Poznato je i da se veruje da Zuckerberg zajedno sa Googlom i nekim većim američkim kompanijama koje upravljaju internetom i tehnologijom skuplja podatke korisnika ovih platformi.

Iako nismo sigurnu u prethodno jedno je jasno, Facebook-a u njegovom izvornom obliku više neće biti i zato RIP Facebook zauvek ćeš nam ostati u sećanju.



Autor: Katarina Pejić