Da li si u TAKT-u?

, KULTURA

Ovogodišnji, deveti po redu, multimedijalni i interkulturalni festival – TAKT Fest, biće održan od 24. do 26. septembra u Novom Sadu.

TAKT Fest promoviše autentično umetničko stvaralaštvo i povezuje takmičare sa iskustvom ili bez njega, koji dolaze iz celog sveta. Festival okuplja pojedince i muzičke grupe bez obzira na muzički žanr, a prednost imaju takmičari mlađi od 35 godina.

Učestvuje se jednom autorskom pesmom pod uslovom da ona do tada nigde nije objavljena. Pesma mora biti napisana i izvedena na maternjem jeziku, a ukoliko to znači da se ona ne izvodi na srpskom, prevod mora biti obezbeđen i dostavljen žiriju.

Svaki takmičar dobija izmontirani snimak svoje pesme sa nastupa, a pobednike očekuju nagrade poput muzičke opreme i učešća na drugim inostranim festivalima. Novina ove godine jeste da je, pored konkursa za muzičke izvođače, otvoren i teatarski i filmski.

Pored takmičarskog dela, tokom festivala biće organizovani i performansi, koncerti i tribine. Stoga, TAKT Fest poziva i volontere koji bi pomagali tokom realizacije projekta. Pozicije dostupne volonterima jesu PR i marketing, podrška stranim učesnicima, logistika i tehnička podrška.

Zainteresovani učesnici i volonteri mogu se prijaviti popunjavanjem forumalara na zvaničnom sajtu TAKT Festivala. 

Inicijator festivala je Asocijacija Kulturanova, jedna od organizacija u oblasti kulture u Srbiji koja za cilj ima podsticanje kreativnosti i umetničke edukacije mladih. Program će se realizovati u Radio Cafe-u i Domu B-612.

Pročitajte i: Šta se dešava sa Oskarima?

Pripremila: Vanja Velisavljev

Izvor: Kulturanova.org