5 načina da 100 evra investirate u svoje znanje

, IT

Šminka, nova kolekcija omiljenog nam brenda, ručak sa savršenim pogledom na ceo grad, novi par cipela, plaćanje računa, večernji izlazak sa drugarima koje dugo nismo videli – sve su to samo neke od ideja kako možemo potrošiti 100 evra koje je država Srbija namenila svim njenim punoletnim građanima. Naravno, svesni smo da nije problem potrošiti novac, već je mnogo bitnije gde i na koji način ćemo to uraditi. Mogućnosti su bezbrojne, ali svakako je ulaganje u sebe i lični razvoj investicija koja će vredeti uvek. Za sve one koji se odluče za tu opciju, nudimo pet onlajn kurseva sa čijim pohađanjem možete početi odmah.

Krojačeva škola

Na ovom sajtu pronaći ćete više od 50 onlajn kurseva, kako iz oblasti veb dizajna, programiranja, marketinga, tako i do novih kurseva koji se tiču životnih stilova. Cene variraju u zavisnosti od kompleksnosti kursa, ali postoji i nekoliko njih koji su besplatni. Na sajtu se nalazi poseban odeljak koji sadrži informacije o akcijama i popustima te ne bi bilo loše proveriti šta to imaju u ponudi. Krojačeva škola je dobitnica nekoliko nagrada što dodatno govori o njhovom kvalitetu. Prema tome, nemojte gubiti vreme i pogledajte šta je Krojačeva škola pripremila za vas.

Kampster

Njihova parola glasi „Učenje je za pobednike“. U ponudi imaju 10 kurseva, a ono što dobijate ako odlučite da ih upišete su materijali koji će vam uvek biti dostupni, podršku tokom pohađanja kursa, pristup platformi kada god to poželite, a ono što je možda i najbolje su besplatni sertifikati nakon završenog kursa. Kursevi su u vezi sa programiranjem, a cene su takve da ćete sa ovih 100 evra moći da upišete dva ili više kurseva. Ne čekajte, već budite i vi pobednik!

Udemy

Na ovom sajtu nalazi se najveća svetska riznica onlajn kurseva čije se cene kreću od 12 dolara pa naviše. Koja god oblast da vas zanima, bilo da ste početnik ili već posedujete neka znanja, na Udemy sajtu ćete sigurno naći ono što je u vašoj sferi interesovanja. Takođe, ovo je prilika da dodatno usavršite engleski ili neki drugi strani jezik koji govorite, s obzirom na to da u ponudi nema učenja na našem maternjem jeziku. Osim standardnih veština koje se tiču programiranja, liderstva i biznisa, Udemy nudi i učenje praktičnih veština poput plesa, dizajna, sviranja instrumenata i joge.

MindTools

Veštine upravljanja, liderstva i trikovi kako da stvorite uspešnu karijeru deo su onoga što MindTools nudi. Osim video materijala, u ponudi su i podkasti, knjige, članci, kvizovi i mnogo drugih izvora znanja. MindTools uspešno posluje već 24 godine, a garant kvaliteta predstavlja brojka od 17000 članova MindTools kluba, kao i približno milion pretplatnika na najnovije vesti. Najbolje od svega je što će vas užitak učenja koštati samo jedan dolar prvog meseca, a svakog narednog 19 dolara. Ako vam je pak i to mnogo, MindTools nudi svim korisnicima blog koji pokriva različite teme i dostupan vam je po ceni od nula dinara.

Babbel

Za sve poliglote ili one koji žele to da postanu, nemačka aplikacija Babbel je najbolje moguće rešenje. Bilo da vas zanima učenje turskog jezika, španskog, italijanskog, francuskog ili možda ruskog, na ovom sajtu možete zadovoljiti sve vaše potrebe. Aplikacija je dostupna kako na kompjuteru, tako i na Google Play i App Store-u te će vam učenje jezika biti dostupno na vašim telefonima gde god da se nalazite. Zvučni zapisi snimljeni su od strane govornika, a ne kompjutera, te je samim tim učenje lakše i prijemčivije onom ko upija nove reči i izraze. Učenjem stranog jezika poboljšaćete svoje komunikacione veštine, proširiti vokabular, ali i naučiti da se snalazite u sredinama sa drugačijim govornim područjem. Cena ove aplikacije je pristupačna, a znanje koje ćete steći je neprocenjivo.

Nadamo se da smo vas ponudom ovih kurseva ubedili da novac iskoristite na najefikasniji način. Sigurni smo da ćete naći nešto što odgovara vašem ukusu i preferencijama. Bilo da ste stari ili mladi, uvek je pravo vreme za učenje, jer je znanje jedina imovina koju vam niko ne može oduzeti.

Pročitajte i: Više od 40 pozorišnih predstava na Tašmajdanu krajem juna!

Autor: Bojana Petrović

Izvori: krojacevaskola.com, thecampster.com, udemy.com, mindtools.com, babbel.com