Treba biti vaspitan i fin, ali i zauzeti se za sebe – Marina Ćosić, YN Uzor mladima

, KARIJERA

Redakcija magazina YouthNOW pokrenula je projekat pod nazivom YN Uzor mladima sa ciljem da ukaže na one čije vrednosti zastupa i sam magazin. U narednom periodu ćemo kroz seriju intervjua predstaviti mlade, uspešne, talentovane i ambiciozne ljude koji postavljaju standarde i pomeraju granice.

Marina Ćosić glumom je počela da se bavi još kao tinejdžerka, a kada je shvatila da je ona njena prava ljubav, odlučila je i da upiše studije glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Ubrzo su počele da se ređaju uloge u hit serijama kao što su Ubice mog oca i Senke nad Balkanom, da bi zatim ostvarila jednu od glavnih uloga u seriji Istine i laži. Trenutno igra ulogu Megi u predstavi „Mačka na usijanom limenom krovu“ u Beogradskom dramskom pozorištu.

YN: Činjenica je da glumačka karijera može doneti puno pozitivnih stvari i iskustava. Recite nam da li je postojalo nešto čega ste morali da se odreknete i da li postoji druga, manje lepa strana toga što ste javna ličnost.

Marina: Postoji naravno. Kada ste javna ličnost, ljudi koji vas gledaju preko malih ekrana, koji čitaju o vama, dozvoljavaju sebi da komentarišu javne ličnosti onako kako nikoga nikada ne bi uživo prokomentarisali zato što imaju utisak da nas znaju i da je naš život nekako bolji zbog toga što smo u javnom oku. Mi nemamo mogućnost da napravimo grešku. Moramo da se nosimo pristojno i uvek da budemo ‘pojava’. Ovo sve zavisi od toga koliko nas to dotiče ili ne.

YN: Sa kojim likom od svih dosadašnjih uloga možete da se poistovetite i zbog čega?

Marina: Sada se najviše mogu poistovetiti sa ulogom iz Urgentnog Centra, 3. sezona, koja još nije izašla, i dalje je u procesu snimanja.

YN: Kako su dosadašnje uloge u domaćim TV serijama uticale na Vas i šta su Vam one donele?

Marina: Uticale su dosta. Ja sam mlada nekako ušla u taj javni haos, pa sam brzo morala da naučim da plivam i da svoj privatni život sačuvam. Otkad sam počela da radim, sazrela sam još više nego na fakultetu, a na fakultetu sam imala najveći skok sazrevanja. Iskustvo u životu je uvek neprocenjive vrednosti za dalje.

YN: Šta za Vas znači to što predstavljate uzor mladima u Srbiji?

Marina: Za mene je to zaista jako velika čast! Trudim se da, već kao neko ko je uzor, propagiram prave vrednosti i da kroz svoj primer pokažem da treba biti vaspitan i fin, ali i zauzeti se za sebe i imati određenu disciplinu koja dovodi do rezultata.

YN: Da li, s obzirom na prethodno pitanje, osećate određenu dozu odgovornosti i na koji način se sa time nosite?

Marina: Osećam ogromnu odgovornost i nosim se kao što se nosim i sa svojim svakodnevnim zahtevima, korak po korak.

YN: Ko je Marina Ćosić privatno i koliko se ona razlikuje u odnosu na Marinu kakvu publika poznaje?

Marina: Marina Ćosić privatno je manje slatka nego što je publika navikla, mnogo radi i glavom je barem 2-3 godine unapred sa planovima.

U narednom periodu očekuje nas još intervjua sa onima koji predstavljaju uzore mladima. Pratite nas i na društvenim mrežama i prvi pročitajte njihove priče!

Pročitajte i: Radom i posvećenošću mogu da se ostvare snovi i maštanja – Milena Radulović, YN Uzor mladima