Čovek koji je odrastao bez oca snima videe kako bi naučio decu svakodnevnim kućnim poslovima

, LIFESTYLE

Ukoliko ste prethodne mesece proveli zatvoreni razmišljajući “Gde je nestao sav optimizam?”, ne očajavajte, još uvek je prisutan.

Rob Kenisov Jutjube kanal u ekspanziji “Tata, kako da..?” mnogima je izmamio osmehe na lica i u rekordnom roku postao viralan. Rob Keni je tata iz Čikaga, a njegova priča o odnosu koji je imao sa ocem je istinski dirljiva. U intervjuu objavljenom u magazinu Šaterd, Rob je sa čitaocima podelio svoju priču. Nakon što je napunio 14 godina, otac je napustio njega i njegovih sedmoro braće i sestara. Pošto je majka imala problem sa alkoholom, starateljstvo je pripalo ocu koji je otišao od kuće, te je brigu o njemu preuzeo stariji brat. Danas, on je srećno oženjen i ima dvoje odrasle dece. Njegova ćerka ima 27 godina i veoma je uspešna u svom poslu i radu sa decom, a sin je softverski inženjer.

Podstaknut sopstvenim iskustvom, Rob je pre samo mesec dana započeo projekat “Tata, kako da..?” u želji da podeli praktične “tatavete” (tata+savete, prim.prev) koji se mogu primeniti u svakodnevnim poslovima.

Navodi da mu je želja da ostavi nešto za sobom, uglavnom za ljude koji žive u disfunkcionalnoj porodici ili u jednoroditeljskim porodicama. U svojim videima objašnjava kako da proverite pritisak u gumama, da proverite nivo ulja u automobilu, kako da vežete kravatu, popravite neispravan vodokotlić ili da ispeglate košulju.

Pročitajte i: Stara priča, večni problem

“Želim da govorim o svakodnevnim poslovima u domaćinstvu, ali istovremeno želim da prenesem nešto od mudrosti koju sam stekao, kako bih ohrabrio ljude,” rekao je Keni. “U početku sam mislio da ću samo pokazivati ljudima kako da urade nešto, međutim, ovo je preraslo u nešto više od toga.”

Od kad je intervju objavljen, njegov Jutjub kanal je dobio na ogromnoj
popularnosti na Reditu i Tviteru. Veliki broj gledalaca je bio iznenađen
Robovom dobrotom i nesebičnosti koja se reflektuje na njegov kanal,
što je za sad privuklo milion i pedeset pet hiljada ljudi. Izgleda da je online zajednica uzbuđena povodom svega u vezi sa ovim kanalom, zato što nas nešto ovako lepo i pozitivno odvraća od misli da jedan deo sveta provodi živote zatvoren u svojim domovima.

Jutjub kanalu Roba Kenija možete pristupiti OVDE.

Pročitajte i: Letovanje u Srbiji – ovo su mesta koja morate posetiti!

Preuzeto sa: iheartintelligence.com

Prevela: Tatjana Beskorovajni