Gossip Girl se vraća na male ekrane!

, KULTURA

Dok svet nestrpljivo iščekuje lansiranje novog streaming servisa HBO Max krajem maja, njihovi najavljeni projekti već su glavna tema na internetu. Naime, HBO je najavio je povratak planetarno popularnog serijala Gossip Girl, čija je poslednja epizoda emitovana pre čak 8 godina. Šesta sezona ove serije emitovano je u periodu od 2007. do 2012. godine, a ova serija je zasigurno obeležila jednu generaciju.

Interesovanje za nju ipak ne jenjava, a likovi, događaji i poruke su i dalje relevantni, možda čak i više nego pre 10 godina. Kroz 5 godina Gossip Girl je pratila skandalozne živote bogate dece s Menhetna, koji su konstantno pod radarom sveznajućeg portala „Gossip Girl“ razotkrivajući sve njihove spletke, tajne i probleme. Od perioda srednje škole, preko fakulteta pa sve do venčanja kraljevskih porodica i izbora za  gradonačelnika Njujorka, ova serija je imala sve što možete da zamislite, a sada nas čeka njen nastavak.

Osam godina nakon što je čuveni sajt ugašen, nova generacija učenika privatnih škola Njujorka postaće meta  čuvene Gossip Girl, a kroz seriju će biti prikazano kako su se uticaj društvenih mreža ali i život u Njujorku promenili u prethodnoj deceniji. Na seriji će ponovo raditi tim koji obećava, a to su Stephanie Savage i Josh Schwartz koji su stvorili popularni serijal. Tvorci tvrde da novih 10 epizoda neće predstavljati rimejk, već će biti nešto više kao nastavak serije, a stari likovi poput Serene, Blair, Natea i Chucka će i dalje biti spominjani od strane njihovih naslednika.

Prvi promo poster već se pojavio, i iako prepoznajemo Met stepenice, njima izgleda više neće koračati razmažene srednjoškolke u Jimmy Choo ili Louboutoin štiklama, već u Golden Goose patikama. Producenti su želeli da prikažu život u Njujorku u 2020. godini, a on se izgleda mngoo razlikuje od glamuroznog grada kojim su nekada hodale Serena i Blair. Radnja neće biti fokusirana isključivo na Upper East Side, jer kako kažu, to više nije sinonim za bogat i interesantan život, jer se srce događanja sada nalazi u Bruklinu.

Takođe, likovi će biti dosta raznoliki, a za razliku od originalne serije u fokusu ćemo imati i ljude druge rase kao i pripadnike različitih manjina. Među potvrđenim glumcima nalaze se mlada glumica Emily Alyn Lind, zvezda Brodveja Tavi Gevinson, Zion Moreno, Tomas Doherty i Johnathan Fernandez. Glas Gossip Girl će ponovo uteloviti Kristen Bell, ali uprkos brojnim tračevima, niko od stare ekipe i dalje nije potvrdio da će biti deo nove postave.

Ni nakon 8 godina od emitovanja poslednje epizode, interesovanje za ovom serijom ne jenjava, što su dokazali i viralni memeov koji kruže društvenim mrežama prethodnih nedelja. Gossip Girl je oblikovala jednu generaciju, ali i otkrila mnoštvo glumaca, dala prostor za reklamiranje brojnim dizajnerima i umetnicima, uvek u skladu sa najnovijim dešavanjima na svetskoj sceni.

Datum premijere i dalje nije poznat, ali je jedno sigurno, ova serija će imati brojnu publiku, od starih ljubitelja koji žele da se makar na trenutak vrate u tinejdžersko doba, do novih generacija koje se možda po prvi put susreću sa njom.

Pročitajte i: Holivudski glumci srpskog porekla koji su osvojili svet

Autor: Aleksandra Aničić

Izvor: elle.co, harpersbazaar.com