Kako sačuvati ljubav u vreme karantina

, LIFESTYLE

Veze na daljinu

Veze na daljinu su uvek intrigantne i složene. Ali opstaju i kao takve ukoliko je ljubav jaka. Problem sadašnje situacije je što je neizvesno koliko dugo će vas daljina razdvajati. Sada kada imate vremena na pretek, možete više da se posvetite svom partneru. Ali budite pažljivi jer češći razgovori mogu i da dosade jedno drugom. Pojavilo se više vremena, ali to ne znači da se brišu lične granice.

Nekoliko jednostavnih saveta:

  • Poštujte partnerov prostor, pronađite za sebe interesantnu aktivnost i delite pozitivne vesti.
  • Ako želite da organizujete neki ljubavni sastanak, zajedničku večeru sa svećama – uradite to online. Živimo u 21.veku i tehnologije su nam u džepu – iskoristimo ih u dobru svrhu.
  • Ne obezvređujte to vreme u kom ste se našli. Ne morate da živite u iščekivanju susreta, pogledajte šta vam dobro daje daljina.

Daljina može biti vrlo korisna, ona uvek daje mogućnost samoće, trezven pogled na zajedničke vrednosti, daje jasan stav koliko je partneru stalo, koliko vas razume i želi da bude zajedno. Ako počnete sebe da obezvređujete, smatrajući da se vaš život bez druge polovine zaustavio, da veza na daljinu nema smisla – postoji velika verovatnoća da će se pri susretu pojaviti razočarenje.

Budite pošteni i iskreni – nemojte da ćutite. Delite patnje, zabrinutosti i strahove. Zauzvrat, ne obezvređujte, ne ismejavajte partnerova osećanja, ne pravite ga budalom i osobom koja paniči – podržavajte se i pružite pažnju jedno drugom, to je ono što daje snagu vezama na daljinu.   

Pročitajte i: 4 JEDNOSTAVNA KORAKA ZA NEGU LICA KOD KUĆE

Izvor: liter.kz

Pripremila: Jovana Matić