4 JEDNOSTAVNA KORAKA ZA NEGU LICA KOD KUĆE

, LIFESTYLE

Verovatno su mnogi od vas, poput mene, navikli da povremeno odu na higijenske tretmane lica. Ali, zbog novonastale situacije, prinuđeni smo da sedimo kod kuće, te samim tim su nam uskraćena naša mala zadovoljstva.

Ukoliko ste zabrinuti šta će biti sa vašim licem – nemate razlog. U narednih par koraka naučićete kako da budete sami svoj majstor i vaše lice neće morati da trpi zbog ove situacije.

1. PILING

Da li ste znali da je soda bikarbona osim za pečenje, kuvanje ili čišćenje, sjajan proizvod za negu lica? Ona se koristi za lice jer uklanja suvišne masnoće koje dovode do pojave mitisera i bubuljica. Takođe, ima protivupalno i antiseptičko dejstvo. Sem toga, soda bikarbona je amfoterna – što znači da može delovati kao kiselina ili baza. Na taj način može pomoći u neutralizovanju neravnoteže pH na koži.

Pomešajte malu količinu vode sa 1 supenom kašikom sode bikarbone, nanesite na suvo ili mokro lice i utrljajte nežnim kružnim pokretima. Ostavite masku par minuta i nakon toga uklonite je mlakom vodom.

Pročitajte i: 12 filmova sa nepredvidivim zapletom, koje zaista vredi pogledati

2.PARENJE

Ukoliko želite da efikasno očistite lice, ovaj korak je neophodan. Parenje lica podstiče cirkulaciju i otvara pore, te omogućava lakše čišćenje nečistoća. Posuda iz koje parite lice bi trebalo da bude staklena ili keramička, nikako plastična. Držite lice 20-30cm iznad činije i glavu prekrijte peškirom. Ostanite tako 10-15 minuta. Ukoliko vam bude previše toplo, sačekajte da se voda malo ohladi.

Ovaj korak može postati prava aromaterapija, ukoliko dodate biljke za parenje lica ili neka eterična ulja.

3.MASKA

Mnogi od nas imaju problema sa suvim licem. Mnogo je faktora koji utiču na to, a trenutno jedan od njih je i suv vazduh u grejanim prostorijama. Da biste nahranili vaše lice, predlažemo vam da napravite sami masku kod kuće. Potrebna vam je 1 supena kašika jogurta, 1 supena kašika meda i malo limunovog soka. Pomešajte i ravnomerno nanesite na lice. Ostavite da deluje 15 minuta i isperite mlakom vodom.

Koža vašeg lica će ponovo biti sveža, jer jogurt zadržava vlažnost, dok je med omekšava i hidrira.

4.HIDRATACIJA

Pre nego što odete na spavanje, umesto noćne kreme, možete naneti na lice kokosovo ulje. Ono hrani kožu, čini je elastičnijom i mekšom, a sprečava i stvaranje bora. Takođe, kokosovo ulje u sebi sadrži vitamin E, koji će vaše lice zaštiti od štetnih uticaja spoljašnje sredine.

Uz par jednostavnih trikova, ostaćete lepi i negovani, a ispoštovaćete i društvenu odgovornost da ostanete kod kuće.

Pročitajte i: Ako nosite NAOČARE, evo kako da STAKLA NE MAGLE zbog MASKI

Naslovna fotografija: laroche-posay.co.uk

Pripremila: Marija Panić