10 MODNIH TRENDOVA ZA PROLEĆE 2020.

, LIFESTYLE

Proleće se bliži i napokon možemo da izađemo iz slojevite odeće. Modne revije u Milanu i Parizu su pokazale koji su to najnoviji trendovi koje moramo da isprobamo. Predstojeća sezona će nam doneti svežinu, nove materijale i ludu kombinaciju boja. Procvetajte i vi zajedno sa cvećem uz 10 novih modnih trendova za proleće 2020.

1. Isticanje brushaltera

Verovali ili ne, predstojeća sezona će biti još luđa od prethodne! Dok je u 2019.godini u trendu bilo pokazivanje donjeg veša, ove godine je akcenat stavljen na brushalter. Od raznih topova do šljaštavih detalja koji ističu grudi, videćemo zanimljive stvari na modnim pistama.

Kreacije: Christopher Kane, Mark Fast, JW Anderson

2.Pufnasti/balon rukavi

Ovi rukavi su bili potencirani i prošle godine, ali će svoj procvat definitivno doživeti u 2020. Biće u trendu i rukavi koji imaju volument kod ramena, ali i oni koji su pufnasti pri dnu.

Kreacije: Richard Quinn, Zimmermann, Huishan Zhang

3.Umotani zglobovi

Ako ste zapazili ulični stil poslednjih nekoliko meseci, sigurno ste primetili da neke devojke vežu sandale oko pantalona. Pretpostavlja se da će ovo postati totalni hit ovog leta!

Kreacije: JW Anderson, Toga, Charlotte Knowles

4.Metallic koža

Od jakni, pantalona, pa sve do torbi u metalnoj nijansi-ovi komadi odeće su bili svuda na modnoj reviji SS20. Ako se odlučite za probate ovaj stil, predlažemo da ostatak odeće bude u prigušenim bojama, kako bi metallic nijansa došla do izražaja.

Kreacije: JW Anderson, Coach, Toga

5. Mantil

Mantili će biti izuzetno popularni ovog proleća! Ali umesto onih klasičnih i jednobojnih, u trendu će biti mantili u raznim dezenima, sa brojnim zanimljivim dodacima koji će zasigurno razbiti monotoniju.

Kreacije: JW Anderson, Ports 1961, Huishan Zhang

6. Providnost

Pokazivanje brusa nije bilo sve. Ove godine se javlja nova estetika koja se postiže providnim materijalima. Bilo da ste iskombinovali providni prsluk preko košulje ili providnu bluzu preko haljine, ovaj novi način igre sa siluetama i teksturama će vam sigurno pomoći da se istaknete i budete primećeni.

Kreacije: Supriya Lele, House of Holland, Richard Malone

7.Nizak struk

Prethodnih godina su u modi bile pantalone, farmerke i suknje visokog struka, ali se to menja od ovog proleća. Ponovo je u trendu nizak struk i komadi koji se nose na kukovima.

Kraeacije: Roland Mouret, Jacquemus, Victoria Beckham

8.MAKSIMALIZAM-Slobodno preterujte!

Ponovo se vraćaju cvetni, šareni dezeni i neobične kombinacije-nemojte se plašiti da eksperimentišete, na ovogodišnjim modnim pistama nema mesta za dosadu!

Kreacije: Richard Quinn, Mark Jacobs, Erdem

9. BRODERIE ANGLAISE

Čipka će ovog proleća poprimiti novi oblik-komadi sa više detalja i nepravilan vez će zasigurno biti primećeni. Biće u trendu nositi haljine sa čipkom koja suptilno otkriva senzualne delove-savršen spoj klasičnog i žentsvenog.

Kreacije: Erdem, Kate Spade, Zimmermann

10.RIŠ

Riš, ili način ukrašavanja materijala plisiranjem, koji se često koristi na vratu ili rukavima, ovog proleća se pomera na ramena, grudi i bokove.  Ovo je odličan način da se običnom komadu doda volumen, tekstura i oblik.

Kreacije: Roksanda, Rejina Pyo, Supriya Lele

Izvor: www.glamourmagazine.co.uk

Autor: Dragana Lanzolla