POMOZI ŠKOLARCIMA DA RAZVIJU EKOLOŠKU SVEST – POSTANI EKO-LIDER

, PULS GRADA

Udruženje ImpactEco ponovo organizuje svoj uspešni projekat “Cool Kids for Eco Beats”, koji je podržalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ove jeseni je velika prilika pred svim mladim ljudima koji imaju ambiciju da utiču na zajednicu, rade na ličnom razvoju i doprinose ostvarenju ciljeva koji su bitni za celu planetu. Entuzijastični pojedinci, koji budu pokazali znanje, proaktivnost i najveću želju za pokretanjem ekoloških promena, postaće Eko-lideri – edukatori u osnovnim i srednjim školama koji će oblikovati ekološku svest školaraca.

Projekat “Cool Kids for Eco Beats” je volonterskog tipa i usmeren je na edukaciju učenika radi njihovog boljeg razumevanja značaja ekologije, pokretanja inicijativa i formiranja ideja koje motivišu na svakodnevni doprinos zdravijoj životnoj sredini.

Tokom četiri nedelje, jedanput nedeljno u trajanju od 45 minuta, Eko-lideri će đacima držati interaktivne i kreativne radionice o zagađenju životne sredine, ugroženim vrstama, klimatskim promenama, obnovljivim izvorima energije, reciklaži i plastici, ali i o brojnim eko-aktuelnostima.

Do sada je projekat okupio 1000 učenika u 5 beogradskih škola, a ponovo će biti realizovan u oktobru i novembru u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Zrenjaninu i Pančevu. U zavisnosti od uticaja koji žele da ostvare, Eko-lideri mogu odabrati da drže jednu, dve ili tri radionice nedeljno.

Svi društveno odgovorni ljudi koji imaju između 18 i 30 godina, znaju koliko je važno od detinjstva učiti o važnosti zdrave životne sredine i žele da daju lični doprinos stvaranju edukovane zajednice mogu da popune prijavu. Nije neophodno biti student ili diplomac fakulteta ekološkog usmerenja. Dovoljna je želja za širenjem ekoloških znanja, kao i dobre prezentacione i komunikacione veštine.

Nakon što uspešno završi projekat, svaki Eko-lider dobiće sertifikat koji izdaje ImpactEco udruženje, kao i personalizovano pismo preporuke.

Rok za slanje prijave je 30.8. u 20h!