Etnology Fest / Entnology People

, PULS GRADA

Na platou ispred Umetničkog  paviljona Cvijete Zuzorić,  3. juna od otvorena je izložba fotografija pod nazivom  „Etnology people“  koja je na programu istoimenog festivala Etnology Fest koji realizuje agencija SuperStarCulture, a u saradnji sa Beogradskom tvrđavom.

Svi posetioci  moći će da uživaju u seriji umetničkih  fotografija koje potpisuju čak četiri fotografa, Gabriel Motica, fotograf iz Rumunije koji je objektivom svog aparata  zabeležio autentične ljude iz Rumunije, njihove nošnje i bluze, zatim Pavel Surovi fotograf i direktor kulturnog centra Kisač, koji prikazuje Slovensku  lepotu kroz svoj objektiv, Jelena Janković koja je umetnički fotograf i deo kreativnog tima ansambla „Kolo“  čije fotografije izgledaju kao da su uvek u pokretu, čak i kada stoje.

Nebojša Babić,  jedan od najznačajnijih stvaraoca u oblasti fotografije u Srbiji, kome su inspiracija bile žene i nacionalne nošnje i nakit iz Turkmenistana – prošlogodišnji gosti Etnology Festa.

„Etnology People“ izložba  prikazuje lepotu, raskoš i snagu ljudi, nošnji i nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije, Rumunije i Turkmenistana.