Pravnici na poslu: CHOOSE YOUR CAREER!

, KARIJERA, STUDENTI

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu u periodu od 08. do 10. maja 2019 godine održaće se sajam zapošljavanja i volontiranja – PRAVNICI NA POSLU  “CHOOSE YOUR CAREER”.

Sajam je u  organizaciji Evropskog udruženja studenanta prava i mladih pravnika (lokalna grupa ELSA Beograd)  i namenjen je studentima završnih godina studija pravnih fakulteta i diplomiranim pravnicima radi pružanja mogućnosti  zapošljavanja i sticanja stručne prakse u nekim od nekim od najuglednijih advokatskih kancelarija i firmi u zemlji.

Studentima će se prva dva dana u periodu od 11h do 15h u holu Pravnog fakulteta predstaviti oko 30 advokatskih, izvršiteljskih, notarskih kancelarija i kompanija koje nude stručnu praksu i zaposlenje, dok će se trećeg dana održati takmičenje u simulaciji suđenja i trening.

Pored kontakta sa potencijalnim poslodavcima, učesnicima će biti omogućeni i brojni programi namenjeni sticanju neformalnih znanja i veština iz oblasti prava, ekonomije, liderstva, upravljanja ljudskim resursima, retorike kao i takmičenje u simulaciji suđenja, čijeg pobednika će odrediti sudsko veće sastavljeno od profesora i istaknutih pravnika.

U toku trajanja sajma organizovaće se treninzi, studenti će moći da čuju o tome kako upravljati emocijama u poslu, kako napisati motivaciono pismo, imaće mogućnost da im se pruži sturučna pomoć u pisanju radne biografije.

Projekat PRAVNICI NA POSLU – “CHOOSE YOUR CAREER” se održava četvrtu godinu zaredom i podržan je od strane grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Veoma je značajan jer okuplja preko 7 000 studenata, kako onih koji studiraju pravo u Beogradu tako i onih koji studiraju u drugim gradovima u našoj zemlji.

ELSA (The European Law Student’s Association) je međunarodno, nezavisno, nepolitično i neprofitabilno udruženje studenata i studentkinja prava okupljenih radi unapređenja, uspostavljanja i razvijanja međunarodnog razumevanja, saradnje, pravne etike i ličnih kontakata između studenata i studentkinja prava različitih zemalja i pravnih sistema, kao i pripremanje za profesionalni rad pravnika i pravnica po međunarodnim standardima. 

Ciljeve ostvaruje u svim državama Evrope, nastala je 1981 i trenutno broji preko 40 000 članova.

ELSA Srbiju čine lokalne grupe Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, FEPPS (Fakultet za evropske pravno-političke studije), Privredna Akademija i Union (kao pridruženi član) i Privredna Akademija iz Beograda.

ELSA Beograd postoji od 1987 godine i najveća je strukovna, studentska organizacija studenata prava i mladih pravnika u zemlji.